TISİAD HEYETİ KKTC MALİYE BAKANINI ZİYARET ETTİ

KKTC Maliye Bakanı Zeren Mungan, KKTC, Irak ilişkilerinin gelişimi için TISİAD'ın yürüteceği köprü görevine ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi

5.09.2014 10:34:39 0
TISİAD HEYETİ KKTC MALİYE BAKANINI ZİYARET ETTİ

KKTC Maliye Bakanı Zeren Mungan, KKTC, Irak ilişkilerinin gelişimi için TISİAD’ın yürüteceği köprü görevine ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

 Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TISİAD) KKTC Temsilciliği açılışı kapsamında KKTC’ye yaptığı çıkarmada Maliye Bakanı Zeren Mungan’ı da ziyaret etti. Ziyarete; TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Başkan Yardımcıları Can Erkan Gençay, Bünyamin Yüksekbaş ve Serhat Yüce, Genel Sekreter Aynur Olgaç, Sayman Şeyhmus Kayar, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zahir Irmak ile üyeler İbrahim Özçelik, Vedat Yüksekbaş ve Cengiz Atalay ile KKTC Temsilcisi Ali Tunçtaşlı katıldı.

Başkan Kılıç, Bakan Mungan’a bir plaket vererek, KKTC ile Irak arasındaki ticareti arttırarak, daha fazla katma değer ve istihdam yaratılmasına katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarını söyledi. KKTC’li işadamlarının Irak pazarında daha fazla söz sahibi olması için köprü vazifesi olmayı hedeflediklerini bildiren Kılıç, “KKTC’ye daha fazla nasıl yatırımcı, turist, öğrenci gelmesi arzusuyla çalışacağız” dedi.

 “ORTADOĞU’YA AÇILMAK İSTİYORUZ”

 Bakan Mungan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Irak ile KKTC arasında sınırlı ölçüde bir ticaret olduğunu ancak bu rakamın daha da artması gerektiğini söyledi.  Karşılıklı iş birliğinin, ticaretin artabilmesi için iş dünyasının sorunlarının çözümü ve taleplerinin karşılanmasının büyük önem taşıdığını belirten Mungan, “Diğer ülkeler dünyaya açık ancak KKTC uygulanan ambargolar nedeniyle dünyaya açılamıyor. Bizim varımız yoğumuz Türkiye Cumhuriyeti. Bu nedenle Ortadoğu’ya açılmamız bizim için çok önemli. Bugün sınırlı olan ticaret rakamlarını daha yukarıya çıkarmamız için karşılıklı işbirliğinin artması adına biz üzerimize düşeni yapaya hazırız” şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda TISİAD Saymanı Şeyhmus Kayar, Maliye Bakanı Mungar’a bir plaket verdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KKTC 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04