TISİAD KKTC TEMSİLCİLİĞİ TÖRENLE AÇILDI

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD), ilk yurtdışı temsilciliğini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde açtı. Lefkoşa'da açılan temsilciliği Ali Tunçtaşlı üstlendi.

4.09.2014 19:26:01 0
TISİAD KKTC TEMSİLCİLİĞİ TÖRENLE AÇILDI

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD), ilk yurtdışı temsilciliğini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde açtı. Lefkoşa’da açılan temsilciliği Ali Tunçtaşlı üstlendi.

 

Açılışa; TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Başkan Yardımcıları Can Erkan Gençay, Bünyamin Yüksekbaş ve Serhat Yüce, Genel Sekreter Aynur Olgaç, Sayman Şeyhmus Kayar, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zahir Irmak ile üyeler İbrahim Özçelik, Vedat Yüksekbaş ve Cengiz Atalay İle KKTC Temsilcisi Ali Tunçtaşlı katıldı. Açılışta ayrıca Başkan Kılıç, KKTC Temsilcisi Tuçtaşlı’ya bir de plaket verdi. Tuçtaşlı’dan beklentilerinin büyük olduğunu belirten Kılıç, “KKTC’nin, 2015 yılında Irak’a ihracatı 15 milyon dolar olup, KKTC ile Türkiye’nin ticaret hacmi 1 milyar doları aşmış durumda. Bu rakamlar kardeş ve dost bu ülkeler arasındaki gerçek rakamlar değildir. Bu rakamlar çok daha yukarılara taşınmalıdır, bu da bizlerin sayesinde olacaktır. İş dünyasına düşen görev ve sorumluluklar büyüktür” diye konuştu.

 

“KKTC, IRAK’TAN HAK ETTİĞİ PAYI ALACAK”

 

Ali Tuçtaşlı da bu göreve layık olmak için gece gündüz demeden 7/24 çalışacağını söyleyerek, KKTC’nin dünyaya açılmasına sunacağı emeği kutsal bir vazife olarak gördüğünü belirtti. KKTC’nin bugün ancak Türkiye üzerinden dünyaya ticaret yapabildiğini ve yeni pazarlarda hak ettiği kadar pay alamadığını bildiren Tuçtaşlı, gelecek vaat eden bakir Irak pazarının da bunların başında gelen komşu ülkelerden olduğunu bildirdi. Özellikle de Irak’a ihracatta KKTC’nin karşı kıyısı Mersin’in öne çıkan bir bölge olduğunu ve bu avantajı en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini aktaran Tunçtaşlı, Iraklı işadamları, turist ve öğrencilerin KKTC’yi tercih etmesi noktasında özellikle önümüzdeki dönemlerde kapsamlı çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini söyledi. Ali Tuçtaşlı, “KKTC’nin Irak’tan hak ettiği payı alarak, dünyaya açılması için çalışacağız” dedi.

KKTC’de; Irak ile ilgili her türlü iş ve işlem konusunda bilgi sahip olmak isteyenleri dernek temsilciliğine davet eden Tuçtaşlı, iş dünyasını derneğe davet etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04