İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Pantomim bölümü mezunu olan Müge Saut, 1995 yılında Köşebaşı Oyuncuları’nda aldığı temel tiyatro eğitimiyle sanat yaşamına başladı ve burada ‘’Aslan Asker Şvayk’ın Hitler’le Tarihi Karşılaşması’’ oyununda rol aldı. Sonrasında Übü, Kim Korkar Virginia Woolf’tan, Davet, Yazgı, Tanya, Zengin Mutfağı gibi oyunlarda Yönetmen ve oyunculuk yapan Saut Ankara TRT ‘de dublaj çalışmalarında bulundu.
Sanat cephesi, Nikbinlik, Tiyatro Gazetesi, Kavuklu gibi dergilerde editör ve yazar olarak çalıştıktan sonra Arka Sokaklar, Ömre Bedel, 5. boyut, Kollama, Tek Türkiye, Beyn u Beyn (Dubai),Muck, Transplantasyon, Film Şeridi, Avivasa Hayat Sigorta gibi kısa film, reklam ve dizilerde rol aldı. Sanatçının yönettiği Zengin Mutfağı isimli oyun “Vasıf Öngören onur ödülüne” layık görüldü. Movie Time, Gece Dostları, Garanti Bankası Eğitim seslendirmesi ve Turkcell reklam seslendirmesi, Recart ve Piyano’da seslendirmenlik yaptı. TRT-Okul kanalında “Kültür Mantarı” adlı yarışma programının ve Atv'de yayınlanan Dolunay adlı dizinin senaryo yazarlıklarını yaptı.
Müge Saut’un Hayatının Değiştiği An…
Gülriz Sururi sanat adına kalıcı bir şeyler yapmak isterken, bir gün Müge Saut’un oynadığı ‘’Dönüşüm’’ oyununu izler ve kafasında ‘’Gülriz Sururi ve Engin Cezzar Tiyatro Ödülleri’’nin çercevesini oturtur ve bunun gençlere destek olmak için kendisine yol gösterdiğini ayrıca ilham kaynağı olduğunu belirtir.
ARTUKLU HABER AJANSI-MAGAZİN SERVİSİ