TMMOB İKK 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü?nde, TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu?ndan; erkek egemenliğine, gericiliğe, sömürüye, güvencesizliğe, şiddete ve savaşa karşı mücadeleye tam destek.

8.03.2015 13:04:51 0
TMMOB İKK 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ  AÇIKLAMASI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu’ndan; erkek egemenliğine, gericiliğe, sömürüye, güvencesizliğe, şiddete ve savaşa karşı mücadeleye tam destek.

8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New-York kentinde 40 bin dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları ve eşit işe eşit ücret istemiyle bir tekstil fabrikasında başlattığı mücadelenin ve bu mücadele sonucunda polisin işçilere saldırarak çoğu kadın 129 işçinin hayatını kaybetmesinin 158. yıldönümünde TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu’ndan; erkek egemenliğine, gericiliğe, sömürüye, güvencesizliğe, şiddete ve savaşa karşı mücadeleye destek geldi.

8 MART MÜCADELESİNİN HAKLILIĞI…

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve EMO Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, “Bizler bugün emek ve meslek örgütleri olarak; 8 Mart mücadelesinin haklılığından aldığımız cesaret ve güç ile kapitalizmin ve onun erkek egemen zihniyetinin yarattığı ekonomik, siyasal ve sosyal kuşatılmışlığı kırmak, umut ve güven dolu onurlu bir geleceği kurmak, kaybedilen kazanımlara dönüştürmenin güçlü adımlarını örgütlemek için tam destek veriyoruz.  Bizler, kadın ve erkeği eşit görmediğini açıklayan; kadının kimliğini reddeden, eril, iktidarını her gün yeniden üretmek için kurguladığı aile içine hapseden, ‘fedakâr anne, iffetli eş ve sigortasız işçi’ haline getiren; kürtaj yasağı, çocuk doğurma baskısı altında bırakan;  ırkçı, gerici, piyasacı politikalarla eğitim ve sağlık başta olmak üzere temel haklarına ulaşmasının önüne geçen AKP politikalarına karşı mücadeleyi destekliyoruz” dedi.

KADINA ŞİDDET ARTTI

Ülkemizde, kadın cinayetlerinin yüzde bin 400, cinsel taciz ve tecavüzün yüzde 38, cinsel istismarın yüzde 53 oranında artışına yol açan kadın düşmanı politikaların birinci elden sorumlusunun erkek egemen AKP iktidarı olduğunu belirten Başkan Atar, “Kadınların insanlık dışı yöntemlerle, vahşice, toplumun, devletin gözü önünde öldürülmesi ve artan kadına yönelik şiddetin faillerinin yargı eli ile tahrik adı altında indirimlerle serbest bırakması kadınları öldürenleri cesaretlendirmekte, kadın cinayetlerini körüklemektedir. Kadınlar yaşamın her alanında ayrımcılığa, baskıya şiddete ve sömürüye maruz kalmakta ve bunun ‘kader’ olarak kabul edilmesi gerektiği vaaz edilmektedir. Hükümetin ürettiği tüm politikalar ve buna bağlı olarak çıkarılan yasaların tamamının fikri alt yapısını ‘kadın erkek eşit değildir ve kadının asıl yeri aile içidir, evidir’ anlayışı oluşturmaktadır. Son olarak Kadın Bakanlığı’nın kaldırılarak yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulması aynı yaklaşımın sonucudur.

“KADINLAR EVLERE HAPSEDİLEMEZ”

Kadın emekçiler; kamu hizmetlerinin özelleştirildiği, esnek-kuralsız, güvencesiz, performansa dayalı çalışmanın yaygınlaştığı, iş yükünün her geçen gün arttığı bir ortamda, iş kanunundan, sosyal güvenliğe, sendikalar kanunundan ulusal istihdam stratejisine kadar birçok emekçi düşmanı yasal düzenleme ile düşük ücretle çalışmaya zorlanmakta ve işsizliğe mahkûm edilmektedir. Kadın oldukları için çalıştıkları işyerlerinde bir taraftan yükselme ve terfilerde ayrımcılığa maruz kalırken diğer taraftan tacize, şiddete ve mobbinge uğramaktadırlar. Bütün bunların yanında, sosyal devletin sorumluluğu olan ve toplumsallaşması gereken ev işleri, çocuk, yaşlı ve hasta bakımı vb. sadece kadınların yapması gereken işler olarak hala dikte edilmektedir. AKP Hükümetinin bir yanı ile piyasacı diğer yanı ile gerici politikaları kadınları toplumsal yaşamdan dışlayarak eve hapsetmeyi hedeflemektedir” diye konuştu.  

‘TMMOB 4. KADIN KURULTAYI’ KASIM’DA YAPILACAK

Öte yandan, “TMMOB 4. Kadın Kurultayı”nın 14-15 Kasım 2015 tarihinde İzmir’de Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılacağını da anımsatan Atar, hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. “Gericilik ve Piyasa Sarmalında Kadın” temasıyla yapılacak kurultayın, Eğitimde Cinsiyetçilik, Çalışma Yaşamında Cinsiyetçilik, Siyasette Cinsiyetçilik, Kadına Yönelik Şiddet, Diğer Emek ve Meslek Örgütlerinde Kadın Örgütlenmesi ve TMMOB’de Kadın Örgütlenmesi başlıkları ile yapılacağını aktaran Seyfettin Atar, kurultay sonucunda bir rapor hazırlanacağını da sözlerine ekledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07