TRABZON`DA HAKEMLER ``SİZİ VURACAĞIZ`` DİYE TEHDİT EDİLMİŞ

Trabzon`da yaşanan hakem skandalıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak hakem Çağatay Şahan`ın duyduğu ?Sizi vuracağız, çıkamayacaksınız bu stattan? sözleri üzerine ağladığı ortaya çıktı.

30.10.2015 13:38:48 0
TRABZON`DA  HAKEMLER  ``SİZİ VURACAĞIZ`` DİYE TEHDİT EDİLMİŞ

Trabzon'da yaşanan hakem skandalıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak hakem Çağatay Şahan'ın duyduğu “Sizi vuracağız, çıkamayacaksınız bu stattan” sözleri üzerine ağladığı ortaya çıktı.

Rehine eylemi boyunca hakemlerin soyunma odasında dramatik anlar yaşandı. Odada sudan başka ne bir yiyecek ne de bir içecek vardı. Sürekli tehdit edilen, küfürler yiyen Şahan ve ekibi, saatlerce esaretten kurtulmayı beklerken sinirleri bozuldu. Şahan, belli bir dakikadan sonra artık dayanamadı ve ağlamaya başladı. Şahan'ın hıçkırıkları hakem odasının duvarlarını aşıp, soyunma odası koridorlarında bile duyuldu. 

G.ANTEP maçının son anlarına kadar kimsenin hakemle ilgili şikayeti yoktu Avni Aker'de aslında. İlk yarıda Trabzonspor lehine verilmeyen bir penaltı var, sonrasında bu kez Bordo-Mavililer'in attığı ilk golde atlanılan ofsayt. Sarı kartlı Özer ve Cardozo'ya 2. kartın çıkarılmaması da tribünleri hoş tuttu. Ama skor 2-2'ye geldikten sonra tavan yapan adrenalin ve son anda net elle oynamaya yine penaltı kararı verilmemesi... Fitil işte böyle ateşlendi, futbolcular isyan etti, yedek kulübesi çıldırdı, sportif direktör de hakemin üzerine yürüdü.

1 - O HAKEM ORADAN NASIL ÇIKACAK!

Taraftarlar, bitiş düdüğü ile birlikte Avni Aker'in protokol tribünü önüne akın edip, sloganlarla TFF ve MHK'yı protesto etmeye başladı. Tam o sırada Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu bir TV kanalına bağlanıp, Bordo-Mavilileri iyice ateşlendiren cümleleri kurdu: "Benim yıllar önce tövbe edip bıraktığım mesleğim vardı, sanırım o günlere geri dönmem gerekiyor. Bu akşam Trabzon'da milat olacak. Benim taraftarım orada, bakalım bu hakemi oradan nasıl çıkartacaklar." Evlerindeki taraftarlar bile kalkıp gece yarısı Avni Aker'in yolunu tuttu.

2 - KAPIYA SANDALYE BİLE KONULDU

Başkan Hacıosmanoğlu'nun sabaha karşı Trabzon'da olacağını söylemesi ve kendisi gelene kadar hakemlerin statta tutulmasını istemesi üzerine, VIP tribünü önündeki araç giriş kapısı kilitlendi. Bunun üzerine aralarında yöneticilerin de bulunduğu bir grup, Çağatay Şahan ve arkadaşlarının girdiği hakem odasının önüne gitti, kapının önüne sandalyeler koydu. Raporlarını yazan ve kıyafetlerini değiştikten sonra stattan ayrılmak isteyen hakem ekibine, yönetim kapıları açmadı ve çıkışlarına izin vermedi. 

3 - BU DİLDEN ANLIYORLAR

O sırada Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Yakup Aslan ve istifa edip geri nasıl döndüğü anlaşılamayan Tayfun Kahyaoğlu basın mensuplarını bilgilendirdi: "Hakemleri odaya kapattık, biraz dinlensinler, muhasebe yapsınlar, bunlar bu dilden anlıyorlar." Biz de bu sırada her ikisine aynı soruyu sorduk, "Her hata yapanı böyle odaya mı kilitlemek lazım. Mesela siz yönetim olarak 51 futbolcu aldınız, yüzde 90'ında hata yapmışsınız. Ve daha onlarca konu... Sizinki ne olacak? Alıkonma ifadesi bile milyonlarca seveni olan bir kulüp için üzücü, siz sağduyulu olmalısınız, zaten dışarıda yağmur altında soğuktan iyice bunalmış, canı yanmış insanlara kötü örnek oluyorsunuz' dedik, tabii ki yanıt gelmedi! 

4 - EMİR VERİLMEDİ ÇIKARTAMAYIZ

O sırada hakem odasından bilgiler gelmeye başladı. Hakem Çağatay Şahan ve ekibinin uzun süre sessiz kaldığı, hiç konuşmadığı, sıkça telefon çalmasına rağmen açmadıkları, yiyecek bir şey istemedikleri belirtildi. Bir iddiaya göre de içeriden ağlama sesleri geldi.

Bu sırada Trabzon'un ne valisi, ne emniyet müdürü olay yerine geldi, her ikisinin de il dışında oldukları iddia edildi. Hem hakem odasının önünde hem de dışarıdaki kızgın grupla karşı karşıya gelmek istemeyen emniyet yetkilileri ile konuştuk, "İçerideki insanlar korkuyor, onları çıkartacak mısınız, hürriyetlerine kavuşacaklar mı?" dedik, "Bize emir verilmedi" diyerek yanımızdan ayrıldı. Hakemler tam 4 saat alıkonuldu. 

5 - DIŞARIDAN GELİP TEHDİT ETTİLER

Sabaha karşı 03.30 sırasında bu kez, "Başkan özel uçak hazırlatıyor, gelip hakemleri kendisi çıkartacak" diye açıklama yapıldı. Hakem odasının bulunduğu bölüme rahatça gidip gelen ve kulüple alakası olmadığı belirtilen kişilerin tehditleri arttı, bizlerin de duyacağı şekilde bariz küfürler etmeye başladı ama onları, yine yanlarında bulunan ve kulüple direkt alakası olmadığını bildiğimiz kişiler sakinleştirmeye çalıştı. Hatta yönetimden istifa edip ani bir manevrayla geri dönen bir yönetici, basın mensuplarının kulak misafiri olduğu "Bu eylem artık bitmeli, Trabzon zarar görüyor” şeklindeki sözlerini bu kişilere taşıyarak iki grup arasında gerginliğin artmasına neden oldu.

6 - TELEFONLA BİTİRİN TALİMATI GELDİ

Bu süreçte Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, kendisini arayan hiç kimsenin telefonuna çıkmadı ve hakem odasının önünde tutulanların kesinlikle kalkmasını istemedi. Saatler 03.30'a yaklaşıldığında, Hacıosmanoğlu'nun açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arayıp, daha fazla rezillik olmadan, hakemlerin bir an önce güvenli şekilde stattan çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine Trabzon'daki arkadaşlarına ulaşan başkan, alıkonma eyleminin sonlandırılmasını istedi. 

7 - JANDARMA VE 'TUTANAK' İSTEDİ

Polisler kapı önündeki sandalyeleri kaldırıp hakem odasına girdi, iddiaya göre hakem Şahan, polis memurlarından tutanak tutulup kendilerine verilmesini istedi. Başkan Hacıosmanoğlu ve kendilerini alıkoyan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan hakem ekibi, önlemlerin yetersiz olabileceğini belirtip jandarma desteği istedi. Ancak 4 saat boyunca olayları seyreden Emniyet yetkilileri bu kez güvenlik garantisi verip hakemleri ikna etti. 

8 - KALKANLARLA  STATTAN ÇIKTI

Polis, yöneticilerin dışında, kapı önünde bulunanları stat dışına çıkarmak istedi ancak başaramadı. Yüzlerinden üzgün ve yorgun oldukları belli olan Çağatay Şahan ve ekibi, 4 saatlik alıkonulmanın ardından polis kalkanları eşliğinde VIP kapısı önündeki otobüse küfürler eşliğinde binebildi. O sırada Başkan Yardımcısı Aslan, "Eylemimizi sonlandırıyoruz. Hacıosmanoğlu Trabzon'a gelmeyecek" dedi, yine gelişmelerden bihaber olduğu ortaya çıktı, o sırada Hacıosmanoğlu'nun Trabzon'a yönelen uçağı havadaydı. 

Kaynak: Gürkan Ata/Akşam


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04