TS,FUTBOLCUSUNA DEĞİL TARAFTARA SAHİP ÇIKTI

Dün Gece oynanan Süper lig Maçında Trabzonda oynanan-Çaykur Rizespor Karşılaşmasının 43.Dakikasında oyunun durması sırasında kötü Oynadığı Gerekçesi ile Tranzopnsporlu taraftarların kendi futolcuları Volkan Şen`e kızarak küfür etmeleri ve Trabzonsporlu Fu

Spor 27.08.2013 14:33:32 0
TS,FUTBOLCUSUNA DEĞİL TARAFTARA SAHİP ÇIKTI

Dün Gece oynanan Süper lig Maçında Trabzonda oynanan-Çaykur Rizespor Karşılaşmasının 43.Dakikasında oyunun durması sırasında kötü Oynadığı Gerekçesi ile Tranzopnsporlu taraftarların kendi futolcuları Volkan Şen`e kızarak küfür etmeleri ve Trabzonsporlu Futbolcu Volkan Şen`in de Annesine yapılan Küfür sonrasında Hüngür Hüngür ağlayarak sahayı terketmesi gündeme damgasını vurdu.

Trabzonspor`un Spor Toto Süper Lig`in 2. haftasında Çaykur Rizespor ile oynadığı mücadelenin 43. dakikasında oldukça ilginç bir olay yaşandı.

 

Volkan Şen, 43. dakikada bir pozisyon sonrası tribünlerle yaşadığı sözlü münakaşanın ardından gözyaşlarını tutamadı ve oyunu terkederek soyunma odasına gitti. Genç oyuncuyu takım arkadaşları ve Çaykur Rizesporlu oyuncular sakinleştirmeye çalıştı.

Yaşanan bu olayın ardından Trabzonspor tribünlerinde Volkan Şen ile atışan gruba taraftarlar tepki gösterdi. Bu arada bir taraftarın ayağa kalkarak `Ben yaptım` sözleri ile kendisini göstermesi dikkat çekti.Volkan Şen`in soyunma odasına gitmesinin ardından oyuna Florent Malouda girdi.

Maçtan Sonra açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Teknik direktörü Rıza Çalımbay,Volkan Şen`e sahip çıkarak,Olayın yanlış olduğunu ifade etti.

Rıza Çalımbay, Volkan Şen`in ağlayarak sahayı terk etmesine ilişkin bir soru üzerine de şunları söyledi: 

"Yıllarca biz de futbol oynadık. Karşı takımın yaptığı tezahürat etkilemez ama kendi taraftarıoyuncuya kötü tezahürat yaptığı zaman oyuncu çok etkilenir. Volkan bazı arkadaşlara göre daha duygusaldır. Sezon başında en fazla maç oynayan takım Trabzonspor. Avrupa maçları oynuyorlar. İyi bir başarı yakaladılar, gruplar için. Yorgun argın bu maça geldiler. Ellerinden geleni yapıyorlar. Küfür, kötü tezahuratta futbolcu etkileniyor. Küfür mü bilmiyoruz, o yüzdenoyuncu etkilenebilir. Tribüne de çok yakın olduğu için etkilenir. Taraftarlar hele kendioyuncularına yapmasınlar. Hakikaten kaliteli, takımına çok şey verecek oyunculardan biri" açıklamasında bulundu.

Trabzonspor, Çaykur Rizespor maçının 42. dakikasında taraftarların kendisine küfür ettiği gerekçesiyle sahayı terk eden Volkan Şen ile yollarını ayırıyor.

Ancak Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu`nun konuyla ilgili tutumu ise oldukça farklı ve sert.

Maçtan sonra Habertürk Televizyonuna açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu şunları söyledi: "Bunu yapan oyuncunun elbette bizim yanımızda yeri yok. Beni tanıyan bilir, böyle bir oyuncuyla aynı yolda yürümem. Küfür ediyorlar diyerek sahadan çıkıp gitmek profesyonelliğe yakışmaz. Bunu mahalle aralarında misket oynayan çocuklar yapar. Profesyonel oyuncu öyle kelimeleri duymaz, oyununa bakar. Bunlar statlarda olan şeyler. Ahlaksız biri bana küfür etse, ben de mi bırakayım? İlk defa böyle bir şey gördüm. Sahayı terk eden bir oyuncuyla benim yürümeyeceğimi herkes bilir. Bu formanın değerini, takımın büyüklüğünü bilmek bilmek lazım."Açıklamasında bulundu.

Çaykur Rizespor maçının 42′nci dakikasında taraftarların sözlü tepkisi nedeniyle göz yaşlarını tutamayarak, sahayı terk eden Trabzonsporlu Volkan Şen ile yollar ayrılabilir. Kulüp başkanı futbolcuya sert tepki gösterirken, teknik direktörü ise arkasında durdu. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada da, olaya karışan kişiler hakkında hukuki işlem başlatıldığı, “profesyonel futbolculuk anlayışına uymayan” davranış sergilediği kaydedilen Volkan hakkında ise yönetim kurulunun karar alacağı duyuruldu.

Habertürk’te “Bizim Stadyum” programında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Volkan Şen’in takımdan gönderileceğini belirterek “Seyircilerin oyunculara küfür etmesini tasvip etmemiz mümkün değil, fakat profesyonel bir oyuncunun ‘Bana küfür ettiler, sahadan çıkıyorum’ yaklaşımı yakışmaz. Mahallede misket oynamıyorsunuz. Siz orada futbolunuza bakacaksınız. Bu yaklaşımı kabul etmemiz söz konusu değil. Bunu yapan oyuncunun elbette bizim yanımızda yeri yok” dedi.

Trabzonspor’un  teknik direktörü Mustafa Akçay ise oyuncusuna sahip çıktı. Akçay maç sonrası basın toplantısında, “Çok hoş bir durum oldu, çıkabilir. Biz insani bir iş yapıyoruz, disiplinle alakalı bir şeyin arkasına sokmaya çalışabilirsin ama orada bir duygu yoğunluğu, duygu patlaması yaşayan bir insanla karşı karşıyayız. Benim için disiplinden daha önemli insana olan saygıdır. Onun orada hissetiklerini hiçbirimiz bilemeyiz” dedi.


 PEKİ SAYIN BAŞKAN! AYNI GALİZ KÜFÜRLER SİZE YAPILSA,SİZ NE YAPARSINIZ ?FUTBOLCUYU BU HALE GETİREN,MİLYONLARCA FUTBOLSEVERİN GÖZÜ ÖNÜNDE AĞLATMAYA SEVEK EDEN VE SAHAYI TERKETTİREN ZİHNİYETE Mİ SAHİP ÇIKIYORSUNUZ ?

ARTUKLU HABER AJANSI-SPOR SERVİSİ


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00