TRAFİK KAZASI MAĞDURLARI HAKLARINIZI BİLİYOR MUSUNUZ?

Tüm hava, kara, deniz araçlarında meydana gelen kazalar sonucu ölüm, sakatlık, tedavi giderleri, tazminat haklarınızı 2918 Karayolları trafik kanununa göre alabileceğinizi, SSK veya BAĞKUR?lu olmasanız dahi, kaza yerinden ambulans helikopter ile alınarak

30.10.2015 14:35:21 0
TRAFİK  KAZASI MAĞDURLARI HAKLARINIZI BİLİYOR MUSUNUZ?

Tüm hava, kara, deniz araçlarında meydana gelen kazalar sonucu ölüm, sakatlık, tedavi giderleri, tazminat haklarınızı 2918 Karayolları trafik kanununa göre alabileceğinizi, SSK veya BAĞKUR’lu olmasanız dahi, kaza yerinden ambulans helikopter ile alınarak tam teşekküllü en iyi hastanelerde tedavi görebileceğinizi, medikal tüm desteklerin, bakıcı giderlerinin karşılanması gerektiğini biliyor muydunuz?

 

Evet, tüm bu haklara sahipsiniz. Ancak kaza raporu hazırlanırken karşınıza çıkabilecek onlarca engeli aşarak sizi yıldırıp yormadan en kısa sürede haklarınızı nasıl kullanıp alabileceğiniz konusunda YÖN Hasar Kazazede danışman ve Asistanlık şirketi rehberiniz oluyor!

 

2008 yılında kaza mağdurlarına yardım amaçlı kurulan YÖN Hasar Kazazede danışman ve Asistanlık şirketi profesyonel ekibiyle kısa sürede kaza nedeniyle oluşan bedensel hasarlar için, bir vekaletinizle sizin yerinize tüm bürokratik engelleri engelsizleştiriyor. Sekiz ile otuz iş günü içinde tazminat hakkınızı almanızın yanı sıra tedavinizin eksiksiz yapılası, hastanelerde oluşan sorunlarınızın çözümlenmesi, kaza sonrası tutanakların toplanması gibi yorucu bir süreçte YÖN arkadaşınız oluyor.

Aktüer, Doktor, Hukuk müşaviri, Hasar uzmanı, Bilirkişi, İş güvenlik uzmanı ve Psikolog kadrosu ile çalışan YÖN Hasar Danışmanlık’ın hedefi kaza mağdurları hakları ile ilgili Türkiye’de bilinç düzeyini yükseltmek, kaza mağdurlarına kendi bünyesinde iş olanağı sağlayarak hayata tutunmalarını sağlamanın yanı sıra Türkiye’de haklarınızı almak, almamanız için karşınıza çıkan engelleri yok edip aylarca hatta yıllarca süren mücadeleyi olması gereken sekiz iş gününe kadar indirmek.

Mesut Aslan yönetimindeki YÖN Hasar Kazazede Danışma ve Asistanlık şirketi kurulduğu günden bu güne kadar 4.356 adet dosya için asistanlık hizmeti vererek mağdurun haklarını kısa sürede almasını sağladı.

SİGORTA ŞİRKETLERİNE RÜCU UYARISI

YÖN Hasar Danışmanlık şirketi Türkiye’de kazalar sonucu oluşan bedensel hasarlarda rücu olup olmadığını araştırıp bildiriyor.

YÖN Hasar Danışmanlık, mağdur dosyalarını oluşturup takip ederken poliçeden kaynaklanan bir zarar olup olmadığı, kişinin hastaneden doğru sağlık kurulu raporu alıp almadığı, sürücünün alkollü araç kullanıp kullanmadığı, ruhsat sahibi arabasını başka birisinin kullanımına sunup sunmadığı, ruhsattaki yükten daha fazla yük araca alınıp alınmadığı, kasıtlı bir durum olup olmadığı, bulguların hangi teknik koşullar altında hazırlandığı gibi detayları titizlikle inceleyerek sigorta şirketini zarara uğramaması için uyarıda bulunuyor. Bu gibi durumlarda sigorta şirketi ödemiş olduğu tazminatı sürücü veya araç ruhsat sahibine rücu eder, masrafları onlardan tahsil eder.

Rücu Nedir?

Zorunlu trafik sigortasız veya alkolü araç kullanma, ehliyetsiz araç kullanma, istiap haddini aşma gibi ağır kusur durumlarında sigorta şirketi ödediği tazminatı sürücü ve araç ruhsat sahibine fatura etmesidir. Örnek; Tam kusurlu aracın neden olduğu zararı tam kusurlu aracın sigortası karşılar. Ancak sürücünün ağır kusuru alkol ehliyetsiz veya istiap haddini aşma gibi durumlar varsa sigorta karşıladığı tutarı sürücüden tahsil eder. 

 ZORLUK ÇIKARTAN SİGORTA ŞİRKETİLERİ

Birkaç sigorta şirketi mağduru daha da mağdur ederek ödeme yapmamak için akıl almaz sorunlar çıkartabiliyor.

  • Gönderilen evrakların kendilerine ulaşmadığını söylüyor.
  • Mağdur kişi yaşadığı şehirde kaza geçirmemiş ise kazazededen olayı yaşadığı bölgeye gidip sağlık kuruluşundan yeniden evrak alması için evraklarda sorun olduğunu söylüyor.

( Bu durumlarda mağdur sakat kalmış, yürüme zorluğu çekiyor olabilir, ulaşım, konaklama giderleri gibi birçok gideri kendi cebinden harcaması gerekiyor. Ekonomik durumu olmayan binlerce insan bu tür mağduriyetleri yaşıyor.)

Kaza sonucu % 80 gibi bir mağduriyeti olan kişi risk altındadır, ne araba nede ambülans ile seyahat edebilecek durumda değildir, mağdurların % 60 -70 tüm bu zorluklardan gücü olmadığı ve daha fazla uğraşmak istemediği için çok kolay vaz geçebiliyor, Hukuksal yollara başvurduğunda ise dava yıllarca sürüyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ÖZEL HABER

ABDULLAH ORTAÇ


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78