Tarih: 30.06.2024 10:25

Trafikte Büyük Denetim: 2,8 Milyon Araç Kontrol Edildi

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20-27 Haziran 2024 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetimlerinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, denetimler kapsamında toplamda 2 milyon 786 bin 451 aracın kontrol edildiğini belirtti.

Denetim Sonuçları ve İşlemler:

Çakar Kullanan Sürücüler:

Hız İhlalleri:

Periyodik Muayene Eksiklikleri:

Emniyet Kemeri Kullanımı:

Sürücü Belgesi Olmayanlar:

Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Eksiklikleri:

Yukarıda belirtilen ihlallerin yanı sıra diğer çeşitli ihlallerle birlikte toplamda 433 bin 207 araç ve sürücüye işlem yapıldığı açıklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın,  Mesajı:

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, açıklamasında vatandaşları trafik kurallarına uymaya davet etti. Aşırı hız yapmanın tehlikelerine dikkat çeken Bakan Yerlikaya, emniyet kemerinin hayati önemine vurgu yaptı. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, yolculukların amacının insanları sevdiklerine kavuşturmak olduğunu belirterek, trafik kurallarına uymanın herkesin güvenliği için gerekli olduğunu hatırlattı.

"Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım." sözleriyle açıklamasını sonlandıran Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, trafik denetimlerinin devam edeceğini ve trafik güvenliği için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

 

 

ARTUKLU HABER  AJANSI-ANKARA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —