TRT World Malatya?da Gençlerle Buluşuyor

?World Citizen? kapsamında düzenlenen, geleceğin gazetecilerini yetiştirmeyi ve mülteci gençlere kendilerini ifade edebilecekleri bir platform sunmayı amaçlayan eğitim programı 14-16 Ağustos tarihleri arasında Malatya Beydağı Konteyner Kent?te devam ede

Gençlik Haberleri 16.08.2018 10:53:01 0
TRT World Malatya?da Gençlerle Buluşuyor

TRT World’ün geleceğin gazetecilerini yetiştirmek ve mülteci gençlere kendilerini ifade edebilecekleri bir platform sunmak amacıyla başlattığı “Gençler İçin Gazetecilik” (Journalism for Juniours – J4J) eğitim programı, altıncı durağı olan Malatya’da gerçekleştiriliyor.

 

 

14 Ağustos Salı günü başlayan program kapsamında Malatya Beydağı Konteyner Kent’te yaşayan 50 çocuğa TRT World tecrübeli gazetecileri tarafından mobil gazetecilik, hikâye anlatımı ve temel gazetecilik eğitimi veriliyor.

 

 

Basın Bülteni 15 Ağustos 2018

 

TRT’nin 2017 yılında hayata geçirdiği sosyal sorumluluk girişimi “World Citizen” kapsamında düzenlenen, geleceğin gazetecilerini yetiştirmeyi ve mülteci gençlere kendilerini ifade edebilecekleri bir platform sunmayı amaçlayan eğitim programı 14-16 Ağustos tarihleri arasında Malatya Beydağı Konteyner Kent’te devam edecek.

 

Kampta bulunan 50 gence uluslararası tecrübeye sahip TRT World muhabir ve editörleri tarafından 3 gün sürecek hikâye anlatımı, dijital haber oluşturma, sosyal medya kullanımı ve haber güvenilirliğini doğrulama konularında eğitim verilecek.

 

Derslerinin ardından çocukların kendi yaşamlarından orijinal hikâyelerini kaleme almaları sağlanan bir atölye çalışması yapılarak çocuklara bilgi, beceri ve daha iyi bir geleceğin yanı sıra umut ve öz güven aşılanması amaçlanıyor.

 

TRT World’ün deneyimli kadrosundan Zahir Kaya, Merve Turp ve Mahmoud Allouch eğitim verirken programın ilk gününde çocuklar, Filistinli bir mülteci olarak büyüyen ve şimdi Araştırmacı Gazeteci olarak görev yapan Ahmed Al-Burai’nin habercilik tecrübelerini ve zor şartlara rağmen hayallerinden vazgeçmeyip, gazetecilik serüvenüne nasıl başladığını dinlediler.

 

Çocuklarla gelecek planlarına dair bir atölye çalışmasında bir araya gelerek kendi deneyimlerini aktaran Ahmed AlBurai başarıya giden yolun öncelikle umut ile başladığını söyleyerek azim ve çok çalışma ile hayallerinden vaz geçmemelerini söyledi. AlBurai, eğitim programı ile gençlerin film yapımı derslerine devam etmelerini sağlayarak kendi hikâyelerini anlatma ve seslerini dünya ile paylaşma noktasında özgüven duygusunu kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

Daha önce Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Hatay ve Kahramanmaraş’ta düzenlenen ve dünyada ilk kez global bir medya ağı tarafından çalışanlarının sahada olduğu "Gençler için Gazetecilik-Journalism for Juniors-J4J" eğitim programı ile bugüne kadar 400’e yakın çocuğa eğitim verildi.

 

Eğitim programına katılan öğrencilerden 17 yaşındaki İnas, “Bugün bir gazetecinin neden tarafsız olması gerektiğini öğrendim. Gazeteci olmak istemiyorum ama gazeteciliğe olan ilgimden dolayı bu programa katıldım. İyi ki katılmışım, yarınki dersleri heyecanla bekliyorum.” sözleriyle duygularını ifade etti.

 

Ayrıca J4J-Malatya etkinliği kapsamında TRT World personeli tarafından toplanarak kampa gönderilen kitaplarla Beydağı Konteyner Kent’te bir kütüphane kurulması amaçlanıyor.

 

TRT’nin “World Citizen” adı altında gerçekleştirdiği bu sosyal sorumluluk girişimi, düzenli aralıklarla yurt genelindeki mülteci kamplarında uygulanmaya devam edecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88