TSK MİLLİYETİ BELİRSİZ İNSANSIZ HAVA ARACINI DÜŞÜRDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Suriye sınırında, Türkiye hava sahası içinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracının tespit edildiğini, aracın, üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden Türk uçakları tar

16.10.2015 17:36:33 0
TSK MİLLİYETİ BELİRSİZ İNSANSIZ HAVA ARACINI DÜŞÜRDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Suriye sınırında, Türkiye hava sahası içinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracının tespit edildiğini, aracın, üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden Türk uçakları tarafından angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürüldüğünü bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, "Bugün Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş, üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür" bilgisine yer verildi.

Açıklamada, TSK'nın kendisine verilen görevi angajman kuralları çerçevesinde kararlılıkla uyguladığı belirtildi.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'deki hava saldırılarında kullanılan tüm uçaklarının görevlerini tamamladıktan sonra Himeymin Üssü'ne döndüğünü söyledi.

 

TSK: Düşürülen uçağın insansız hava aracı olduğu öğrenildi.

ANGAJMAN KURALLARI GEREĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "(Suriye sınırında hava aracının düşürülmesi) Türkiye sahası terk edilmediği takdirde angajman kurallarının gereği yerine getirilir. Elimizdeki bilgi, milliyeti bilinmeyen bir hava aracının, bu anlamda angajman kuralları gereği düşürüldüğüdür. Önümüzdeki dakikalarda, önümüzdeki saatlerde Türk Silahlı Kuvvetleri, mesele aydınlandıkça gerekli açıklamayı yapacaktır."

Rusya Savunma Bakanlığı:

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'deki hava saldırılarında kullanılan tüm uçaklarının görevlerini tamamladıktan sonra Himeymin Üssü'ne döndüğünü söyledi.

Konaşenkov Rus basınına yaptığı açıklamada, "Suriye'deki tüm uçaklarımız görevlerini tamamladıktan sonra Himeymin Üssü'ne döndü. Rus insansız hava araçları (İHA), Suriye semalarındaki gözlem uçuşlarını planlandığı gibi yürütüyor" ifadelerini kullandı.

"Daha önce önerdikleri gibi önemsiz bir miktarda olmayacak"

AB'nin Türkiye'ye 3 milyar avro yardım teklifi iddiası konusunda da açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, "Suriyeli mülteciler için verilecek olan miktar Türkiye’ye ihdas edilen fonlardan olmayacak. Daha önce önerdikleri gibi önemsiz bir miktarda olmayacak. AB’nin taşın altına elimizi koyduk diyebileceği bir rakam olacak." dedi.


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04