TÜGİAD Genç Girişimciler Liderliğini Devralırken Gazze`yi unutmadı

Yücelen G20 Genç Girişimciler İttifakı zirvesinin liderliğini devralırken tüm dünyayı Gazze için duyarlılığa davet etti...

Gündem 21.07.2014 13:53:27 0
TÜGİAD Genç Girişimciler Liderliğini Devralırken Gazze`yi unutmadı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen  Avusturalya`nın başkenti Sidney`de gerçekleştirilen G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi`nde dünya liderliği görevini üstlenirken iş dünyasından başta Gazze olmak üzere dünyanın her yerinde yaşanan zulme karşı daha duyarlı olmalarını istedi.

G20  Liderler Zirvesi 2015 yılında İstanbul`da düzenleniyor. G20 Liderler Zirvesi ile bağlantılı olarak yine İstanbul`da gerçekleştirilecek olan  ve dünyanın en güçlü 20 ekonomisini temsilen 1000 genç girişimcinin katılacağı Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) tarafından düzenlenecek. 

Avusturalya`nın başkenti Sidney`de gerçekleştirilen Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi`nde , İttifak`ın liderlik görevini üstlenen TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen liderliğindeki genç işadamlarından oluşan Türk heyeti, çözüm önerileriyle dikkat çekerken; liderliği devralan TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen,  Türkiye ekonomisinin gücünü ve potansiyelini anlatarak tüm girişimcileri Türkiye`ye beklediklerini söyledi. İşadamlarının başarısının, toplumlardaki barış ve huzur ile bağlantılı olduğuna dikkat çeken Yücelen; çatışmanın, huzursuzluğun, kaosun olduğu bir dünyada kimsenin mutlu olamayacağını vurguladı. Girişimcilerin, kendi toplumuna ve dünyaya barış ve merhameti yayma görevi olduğunu belirten Yücelen, Mevlana`nın "bir mum diğer bir mumu yakarak ışığından bir şey kaybetmez" sözünü paylaşarak, girişimcilere, "Sizler de birer mumsunuz. Etrafınızdakileri aydınlatın" dedi.

Dünyanın her yerinde devam eden zulümler karşısında üzüntüsünü dile getiren Yücelen, özellikle Gazze ve Ukrayna`da düşürülen uçakta ölen çocuklar başta olmak üzere, hükümetlerin ve büyüklerin başlattığı savaşlarda hayatını kaybeden çocukların önünde saygı ve sevgiyle  eğildiğini söyleyerek bu mezalimin bitmesini istedi.

19-21 Temmuz`da Avustralya`da gerçekleşen zirvede genç girişimciler 6 ana başlıkta (inovasyon ve teknoloji, yatırım ve sermayeye erişim, eğitim ve destek koordinasyonu, vergilendirme ve mevzuat,  girişimcilik kültürü ve eşitlik, ticaret ve küreselleşme) girişimcilerin sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüşlerini paylaştı.

TÜGİAD hakkında

1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir. 2014 yılında JEUNE üyesi olan TÜGİAD G20 Genç Girişimciler İttifakı`nın 2014-2015 dönem başkanlığını üstlenmiştir.

Otomotiv yan sanayi, inşaat – yapı malzemeleri, tekstil, turizm, gıda – tarım – hayvancılık, enerji – yeşil ekonomi, kimya, maden – metal işleme, makine – imalat sanayi, mobilya – kerestecilik, lojistik, bilgi teknolojileri, medikal ekipmanlar, finansal hizmetler – danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 850 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD bugün, 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.

G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. TÜGİAD, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen MAME’de (Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı) kurucu üye ve kurumsal yapılanmadan sorumlu icra kurulu üyesidir.

1993 Yılından itibaren Brüksel’de AB nezdinde Daimi Temciliği bulunan TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.

Türkiye genelinde 115`i bayan olmak üzere 850 üyesi bulunan TÜGİAD yaş ortalaması 35 olan üye profili ile ülkenin önemli bir çoğunluğunu temsil eden dinamik bir işadamı ve sanayici profiline sahiptir.

Yıllık ciroları yaklaşık 50 milyar dolar olan TÜGİAD üyesi genç işadamlarının yatırım ve girişimleri ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere TÜGİAD üyelerinin toplam 60 sektörde ağırlığı hissedilmektedir.

Ortalama yıllık 18 milyar dolar ihracat, 23 milyar dolar ithalat yapan TÜGİAD`lıların en çok dış ticaret yaptığı  ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.

Detaylı bilgi için : www.tugiad.org.tr web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

   ARTUKLU HABER AJANSI

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04