TÜMOSAN VE İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN GENÇ MUCİTLER İÇİN ORTAK ADIM

TÜMOSAN ile İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında, gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki yeteneklerini geliştirmeyi ve eğitim ile sanayi arasındaki sinerjiyi artırmayı hedefleyen “SEN YETER Kİ YAP” projesi için iş birliği

Gündem 25.09.2024 10:22:00 0
TÜMOSAN VE İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN  GENÇ MUCİTLER İÇİN ORTAK ADIM

1976 yılından bu yana Türkiye’de yerli traktör üreticisi olarak faaliyet gösteren TÜMOSAN ile İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında, gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki yeteneklerini geliştirmeyi ve eğitim ile sanayi arasındaki sinerjiyi artırmayı hedefleyen “SEN YETER Kİ YAP” projesi için iş birliği protokolü imzalandı. Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji yarışması, genç mucitlerin projeleriyle katılımını bekliyor.  Başvuruları 31 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek yarışmaya senyeterkiyap.com adresinden ulaşılabiliyor.

 

TÜMOSAN, genç mucitlerin projelerini desteklemek ve daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü, ile 24 Eylül 2024 tarihinde stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşma, “SEN YETER Kİ YAP” proje yarışmasının gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki yeteneklerini sergilemelerine olanak tanıyacak ve daha fazla öğrenciye ulaşmasını sağlayacak. Proje, senyeterkiyap.com adresinden başvuruları kabul edecek.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, TÜMOSAN'ın Zeytinburnu'ndaki genel merkezinde düzenlenen törende, eğitim öğretim sürecini çok yönlü ve paydaşlı düşündüklerini söyledi.

En büyük görevlerinin çocukları ve gençleri geleceğe hazırlamak olduğunu belirten Yentür, "Eğitim öğretim sürecini bir sınıftan, okuldan, koridordan ibaret görmüyoruz. Toplumun bütün kesimleri, şehrimizin her yeri bizim için bir öğrenme ortamıdır." dedi.

Yentür, okul dışı öğrenme ortamlarını çok önemsediklerini vurgulayarak, "Bu noktada teknolojiye, AR-GE'ye ve eğitime yatırım yapan kamu kurum kuruluşları, yerel yönetimler, büyük ulusal, uluslararası şirketlerimizle de çocuklarımızın, gençlerimizin yarınlara hazırlanması ve öğretmen eğitimiyle birlikte iş birlikleri yapıyoruz." diye konuştu.

TÜMOSAN'ın ev sahipliğinde güzel bir protokole imza attıklarını, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "Sen Yeter Ki Yap" projesi kapsamında iş birliği yaptıklarını dile getiren Yentür, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız, gençlerimiz yeter ki istesin. Biz onlar için elimizden gelenin ötesinde bütün imkanları onlara seferber edelim. Gençlerin inovatif düşünme becerileri, girişimcilik ve analiz yaparak yeni bir şey üretme ve 21. yüzyıl öğrenme becerileri dediğimiz, bizim Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile de birebir örtüşen bu çalışmada, çocuklarımızın zihinlerinde şimşek çaktırmak, onlara yeni fikirlerini destekleyicisi olduğumuzu hissettirmek ve bu projede bunun ötesinde fikirlerini, projelerini hayatla buluşturmak, bunun devamını getirmekle ilgili çalışma en kıymetli kısmı."

Yentür, TÜMOSAN ailesine duyarlılıkları için teşekkür etti.

 

"SEN YETER Kİ YAP” Projesi ile Gençlerin Hayallerini Gerçekleştiriyoruz

TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun, TÜMOSAN’ın AR-GE odaklı yapısına dikkat çekerek şunları söyledi: “TÜMOSAN, faaliyet gösterdiği alanlarda güçlü bir AR-GE şirketi olarak öne çıkıyor. Türkiye'de en fazla AR-GE harcaması yapan ilk 100 şirket arasında yer alıyoruz. 2022 yılında 90. sıradayken, 2023'te 11 sıra yükselerek 79. sıraya ulaştık. Gençlerimizin projeler üretme ve bu projeleri hayata geçirme kapasitelerini artırmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında, onların potansiyellerini keşfetmelerine ve hayallerine ulaşmalarına destek olmak için 'SEN YETER Kİ YAP' projesini başlattık."

2023 yılında gerçekleştirilen "SEN YETER Kİ YAP" projesi kapsamında dereceye giren projelerin hayata geçirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlar bilgilendirildi ve tüm detaylar yerel ve ulusal basınla paylaşıldı. Projenin ilk dönemine ilişkin basın bültenleri ve görsel materyaller, yerel ve ulusal basın, kurumlar ve tedarikçiler olmak üzere toplamda 142 farklı kanala iletildi. Ayrıca, dereceye giren projeler 5 Haziran 2024 tarihinde Bakanlıklar, TÜBİTAK ve Sivil Toplum Kuruluşları ile üst yazı ekinde e-posta yoluyla paylaşıldı. Yeni döneme ait bilgilendirme, aynı muhataplar ve ilgili kanallara gönderilerek 17 Nisan 2024 itibarıyla basına duyuruldu.

Bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kurduğumuz güçlü iş birliği sayesinde "SEN YETER Kİ YAP" projesi daha geniş kitlelere ulaşma yolunda ilerliyor. TÜMOSAN olarak gençlerimizin inovasyon dünyasında kendilerini geliştirmeleri adına üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, sadece bir proje tanıtımından ibaret değil; geleceğimizin mimarları olan gençlerimize ilham vermek, onlara yol göstermek ve üretken bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak adına önemli bir adımdır. Eğitim ve sanayinin kesiştiği her noktada Türkiye’nin geleceği daha sağlam temeller üzerine inşa edilecektir. 'SEN YETER Kİ YAP' projesi ile gençlerimizin yenilikçi fikirlerini desteklerken, onların başarılarına tanıklık etmek ve geleceğe umutla bakmak en büyük motivasyonlarımız arasında yer alıyor. TÜMOSAN olarak, gençlerimizle birlikte daha birçok projede yürümeyi ve her zaman onların yanında olmayı hedefliyoruz."

Yarışmanın Kapsamı ve Kategorileri

Yarışma ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek olup, katılımcılar projelerini kendi seviyelerine uygun şekilde geliştirme ve sunma imkanına sahip olacaklar.

Bu yıl yarışma üç ana kategori altında gerçekleştirilecek. 

•          "Eğitici Ve Evrensel Teknolojiler" kategorisinde katılımcılardan, eğitim ve öğretimde teknolojinin kalıcı ve çok yönlü kullanımını sağlayacak prototipler, eğitsel oyunlar, eğitsel yazılımlar veya yenilikçi teknolojileri geliştirmeleri bekleniyor. Ayrıca dijital teknoloji, psikoloji, insanlık yararına teknoloji, biyoteknoloji ve turizm teknolojileri alanlarında yapılacak yenilikler ve teknolojik gelişmelerle ilgili projeler teşvik ediliyor.   

•          "Erişilebilir Teknolojiler Ve Engelsiz Yaşam" kategorisinde katılımcılardan,   insanlık yararına ve engelli bireylerin günlük yaşamlarındaki engelleri azaltmak veya ortadan kaldırmak için teknolojiyi kullanarak çözümler sunmayı amaçlaması bekleniyor. Ayrıca projelerin tüm insanlığa ve engelli bireylerin ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde geliştirilmesi ve toplumun her kesimine eşit fırsatlar sunulması hedefleniyor.

•          "Tarım, Enerji Ve Çevre Teknolojileri" kategorisi katılımcılarından ise tarımın verimliliğini artırmak, enerji kullanımını optimize etmek ve çevreye duyarlı uygulamaları teşvik etmek için çeşitli projelerin geliştirilmesi bekleniyor. Bu kategoride yer alan projelerin tarım, enerji ve çevre alanlarında sürdürülebilirlik ve verimliliği artırması hedefleniyor.

Her kategoride birinciye 50.000 TL, ikinciye 35.000 TL ve üçüncüye 25.000 TL ödül verilecek. Ödüller genç mucitlerin daha fazla inovasyon ve yaratıcılık için teşvik edilmesini sağlayacak.

Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Yarışmaya katılmak isteyen adaylar projelerini 31 Ekim 2024 tarihine kadar “SEN YETER Kİ YAP” resmi web sitesi üzerinden sunabilecekler. Başvurular projenin ayrıntılı açıklamasını içeren değerlendirme raporu ve projenin özetini sunan bir video içeriği ile gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin Teknolojik Geleceğine Yatırım

Bu iş birliği genç yeteneklerin yaratıcılıklarını ve potansiyellerini keşfetmelerine olanak tanıyarak Türkiye’nin teknolojik ve endüstriyel alanda ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyor. TÜMOSAN ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu projeyle gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmayı, onları inovatif düşünmeye teşvik etmeyi ve geleceğin bilim insanları olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. İş birliği gençlerin sadece kariyerlerine değil, ülkemizin geleceğine de güçlü bir yatırım yapmayı hedefliyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


32.3° / 20.7°
  • BIST 100

    9829,19%-0,63
  • DOLAR

    34,14% 0,05
  • EURO

    38,25% 0,62
  • GRAM ALTIN

    2935,14% 0,66
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,39