Tüpraş, Sokak Hayvanlarının Yiyecek İhtiyacı için Desteğini Sürdürüyor

Tüpraş; İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde, belediyeler iş birliğiyle ve gönüllü hayvanseverler aracılığıyla barınaklara yiyecek dağıtıyor

Yaşam 16.05.2021 13:44:00 0
Tüpraş, Sokak Hayvanlarının Yiyecek İhtiyacı için Desteğini Sürdürüyor

Pandemi döneminde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılayan Tüpraş; İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde, belediyeler iş birliğiyle ve gönüllü hayvanseverler aracılığıyla barınaklara yiyecek dağıtıyor. Tüm faaliyetlerinde “Sıfır Atık” yaklaşımıyla hareket eden şirket, sokak hayvanları projesi ile de hayvanların yaşam şartlarını iyileştiriyor.  

 

Türkiye’nin lider sanayi kuruluşu olmanın sorumluluğuyla, özellikle rafinerilerinin bulunduğu illerde topluma katkı sağlayacak projeler üstlenen Tüpraş, sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçları için desteğini sürdürüyor. 

 

Yemekhanelerinde artan yiyeceklerle sokak hayvanlarının yaşam şartlarını tüm çalışanlarıyla birlikte iyileştiren Tüpraş, iş süreçlerinde benimsediği “Sıfır Atık” prensibinin desteklenmesine de katkı sağlıyor.

 

Pandemi döneminde restoran ve kafelerin kapalı olması ve insanların eve kapanması nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmayan Tüpraş, rafinerilerdeki artan yemekleri sokak hayvanlarına ulaştırabilmek için İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinden, belediyeler aracılığıyla barınaklara destek oluyor. 

 

2020’den bu yana İzmit ve İzmir, 2021 itibarıyla da Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde artan yemekleri barınaklara ulaştıran Tüpraş, yıl sonuna kadar sokak hayvanlarına yiyecek ulaştırmaya devam edecek.

 

Sahadan gelen açılmamış sefer taslarındaki yemekler ve ekmekler de yemekhane firması tarafından uygun koşullarda sokak hayvanları için saklanıyor. Yemeklerin tümü teslim edilene kadar ise uygun sıcaklıkta ve koşullarda bekletiliyor. 

 

Sokak hayvanlarının beslenmesine ilişkin yemek artıkları, rafineriler tarafından Belediye Başkanlığı’nın belirlediği periyodlarda haftada birkaç kez toplanarak, hayvan besleme noktalarına dağıtılıyor. Rafinerilerden sağlanan yiyecekler, belediye görevlileri ve onların yönlendirdiği gönüllü hayvanseverler tarafından barınaklardaki sokak hayvanlarına ulaştırılıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29