TURAB`TAN ARAP DÜNYASI 9 BÜYÜKELÇİSİNE ZİYARET

TURAB Türk Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği Genel Başkanı, Yönetim > Kurlu Üyeleri ile İzmir Şube Başkanı, Arap dünyasının Ankara`daki > Büyükelçilerini ziyaret ettiler.

Gündem 19.12.2014 18:35:07 0
TURAB`TAN  ARAP DÜNYASI 9  BÜYÜKELÇİSİNE  ZİYARET

TURAB Türk Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği Genel Başkanı, Yönetim > Kurlu Üyeleri ile İzmir Şube Başkanı, Arap dünyasının Ankara`daki   Büyükelçilerini ziyaret ettiler.
 
 Genel merkezi Ankara`da olan TÜRKSOY Uluslararası Türk Kültür Teşkilatını ziyaret ederek ortak bir çalışma toplantası   gerçekleştirildi.
 
> İki gün süren bu ziyaretler sürecinde FİLİSTİN Büyükelçisi   Nabil Maarouf; TUNUS Büyükelçisi  Mohamed Saleh Tekaya; KUVEYT  Büyükelçisi  Abdullah Abdulazeez Al Duwaikh; SUDAN Büyükelçisi  Osman El Dirdirei El Mobark; ÜRDÜN Büyükelçisi Amjad Al Adaileh; KATAR  Büyükelçisi Salem Mobarek Al Shafi; IRAK Büyükelçisi Talal Jameel Salih   Hasan El Obaidi; ARAP LİGİ Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Ekselans  Mohamed Fateh Al Naciri; TÜRKSOY Genel Sekr.Yrd.Doç.Dr.Fırat Purtaş  makamlarında ziyaret edildiler .

 TURAB heyeti 16 Artalık 2014 günü Sheraton Ankara`da düzenlenen milli  günleri kutlama resepsiyonuna BAHREYN Büyükelçisi Ekselans Ebrahim Yusuf ABDULLA`nın konukları olarak yer aldılar.

 Türkiye`deki görevinden ayrılmakta olan TURAB ailesi dostu Filistin  Devleti Büyükelçisine bu vesile ile bir veda ziyareti yapılarak  Filistin ile ülkemiz arasındaki siyasi, ticari ve kültürel ilişkilerin  olumlu anlamda geliştirilmesindeki katkılarından dolayı şükranlarımız arz edildi.
 Arap ülkelerinin değerli diplomatik temsilcileri ile yapılan görüşme ve  toplantılarda ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ve yeni  fırsatları karşılıklı olarak değerlendirmek, Ülkemiz ve Arap Devletleri > yatırımcıları arasında işbirliklerinin arttırılmasına yönelik ülke  tanıtım toplantılarının TURAB Genel Merkezi Mersin ve Gaziantep ve  İzmir`de gerçekleştirilmesine yönelik yeni bir planlama ve takvim  hazırlanması yararlı bulundu.

 Ticaretin geliştirilmesine verilecek her çabanın ,istikrarın  güçlendfrilmesinin büyük bir adımı olacağından mevcut fikir  birliğinin muhafazı ve idamesi için iş dünyasına düşen görevlerin ele  alındığı ziyaretlerde, düzenlenecek ülke tanıtım toplantılarında  ilgili ülkelerin ticaret odaları ve meslek odaları temsilcilerinin de  yer alması faydalı bulundu.

 Ülke tanıtım toplantılarının giderek, ülkelerin iş dünyası  temsilcilerinin buluşmasının yanı sıra, kültürel ve sanatsal  faaliyetlerinin de içinde yer alacağı zengin bir "Ülke günü" olarak  yapılmasına yönelik projelerinde ele alınması uygun bulundu.
    
 TURAB üyesi iş adamlarının belirli sektörlerde heyetler halinde  ülkelerinde ağırlanmasından memnuniyet duyacaklarını ve bu gezilerin  verimli ve bereketli geçmesi için her türlü desteğin verileceğini  memnuniyetle açıklayan büyükelçiler; Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Meclisinin oluşturulmasında ve kurulmasında TURAB`a önemli görevler
 düştüğünü belirterek, bu konu da TURAB`ın çalışmaların içerinde aktif  olarak yer almasını arzu ettiklerini beyan ettiler.
    
 Bu vesile ile Arap ülkeleri vatandaşlarının Türkiye`yi ziyaretlerinde  Mersin`i de önemli bir destinasyon olarak kabul etmeleri ve Türkiye`den > Arap ülkelerine Turizim hareketinin canlandırılması ile Kardeş Şehir > önerileri ve projeleri ele alınmıştır.
 
TURAB Genel Başkanı Emin Ucuz, Genel Başkan Vekili Sedat Kutlu, İzmir   Şube Başkanı Sabuhi Attar, Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Hasan Şemsi,  Başkan Yardımcıları Vural Zafer Emirel, Servet Çamurdaş, Genel Sekreter  Canan Sunay ve üyeler Hamdi Gökalp, Emrah Deniz ve Göksel Kırar`ın  katılımıyla gerçekleştirilen Ankara çalışmasından iyi intibalar ve  ileriye yönelik yeni projeler ile dönülmüştür.



ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04