TURİZM BAKANI ERSOY;`MARDİN CAZİBESİ ÇOK YÜKSEK BİR ŞEHİR`

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve ulusal medya temsilcilerin olduğu bir heyet Mardin?e geldi. Bakan Ersoy "Mardin cazibesi çok yüksek bir şehir. Hep beraber cazibesini daha da parlatacağız. O kadar patlatacağız ki diğer ülkelerden buralara akın ol

Turizm 24.09.2018 12:06:43 0
TURİZM BAKANI ERSOY;`MARDİN CAZİBESİ ÇOK YÜKSEK BİR ŞEHİR`

Kültür ve Turizm Bakanı   Mehmet Ersoy ve ulusal medya temsilcilerin olduğu  bir heyet Mardin’e geldi. Bakan Ersoy "Mardin cazibesi çok yüksek bir şehir. Hep beraber cazibesini daha da parlatacağız. O kadar patlatacağız ki diğer ülkelerden buralara akın olacak''dedi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından gençler için açılan Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı   Mehmet Ersoy gençlerle sohbet etti.

 

Gençlik Merkezi’ne kendi adına çıkarılan kartla giriş yapan Bakan Ersoy, Gençlik Merkezi’ne yapılan son kayıt sayısı hakkında bilgi aldı. Resim, müzik, YKS gibi atölyeleri ile kütüphaneyi gezen Bakan Ersoy, daha sonra konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

 

Burada öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mardin cazibesi çok yüksek bir şehir. Hep beraber cazibesini daha da parlatacağız. O kadar parlatacağız ki diğer ülkelerden buralara akın olacak. Yeni hedefimiz bu. Mardin çok güzel bir şehir, mozaiği çok güzel. Sadece biraz daha parlatmamız gerekiyor. O da işin en kolay kısmı. Onu da el birliğiyle yapacağız."

 

Bakan Ersoy, gençlerin Gençlik Merkezi'nden çok iyi faydalandıklarını söylemeleri üzerine, "Böyle güzel ve başarılı çalışmalar desteklenmeyecek de ne desteklenecek? Böyle başarılı çalışmalar örnek olması açısından çok önemli. Tabii ki daha fazla destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan, Bilgi Kültür ve Tanıtım Merkezi, Amber Satış Mağazası, Kültür Kafe ziyaret eden Bakan Ersoy, yetkilerden bilgi aldı.

 

Bakan Ersoy,   beraberinde ki heyet  daha sonra Mardin Müzesi, Ulu Camii, Deyrulzafaran Manastırı, Dara Antik Kent ve burada yapılan kazıları inceledikten sonra şehirden ayrıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00