TURİZMCİ BAYRAM YAPIYOR

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Rusya`nın Türkiye`ye charter uçuşları resmen başlatma kararı almasının ardından, turizm sezonunun hareketleneceğini söyledi.

3.07.2016 18:32:29 0
TURİZMCİ BAYRAM YAPIYOR

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Rusya'nın Türkiye'ye charter uçuşları resmen başlatma kararı almasının ardından, turizm sezonunun hareketleneceğini söyledi.

Turizmciyi sevindirici haber Rusya’dan geldi. Rusya'nın Türkiye'ye charter uçuşları resmen başlatma kararı almasının ardından Rus Turistler Türkiye’de tatil planları yapmaya başlarken bu durum en çok Akdeniz’deki turizmciyi sevindirdi. Rusların alınan bu karar sonrası acenteleri arayarak Türkiye’de tatil yapma arayışı içerisine girdiğini belirten Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Pazartesi gününden itibaren önemli seviyede Rus Turistin Türkiye’ye geleceğini tahmin ettiğini söyledi.

TÜRK TURİZMİ İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Rusya’dan Türkiye’ye tur satışı yasağının kalkmasıyla, charterların başlaması ve ilk tur gruplarını gitmesi an meselesi olduğunu da söyleyen Başkan Demir, “Rusya ile yaşanan diplamatik kriz, Türk Turzmi açısından büyük bir pazar kaybına neden olmuştu. Ancak ilişkilerin yeniden düzelmesi ile kara kara düşünen turizmci adeta bayram etti. Pazartesi gününden itibaren Rus Turistlerin yeniden Akdeniz sahillerinde boy göstereceğine inarıyorum. Bu hamle umuyorum ki Türk Turizmi açısından dönüm noktası olur ve eski cazibeli günlerimize geri döneriz” şeklinde konuştu.

 
  artuklu haber ajansı

Anahtar Kelimeler: TURİZMCİ BAYRAM YAPIYOR
20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00