TURİZMCİLER AFET YARDIMI İSTİYOR

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, deyim yerinde ise can çekişen turizm sektörünün de afet yardımı kapsamına alınması gerektiğine dikkat çekerek, ?Sektör böyle giderse tıkanacak, yok olacak? dedi.

Turizm 10.06.2016 17:03:04 0
TURİZMCİLER AFET YARDIMI İSTİYOR

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, deyim yerinde ise can çekişen turizm sektörünün de afet yardımı kapsamına alınması gerektiğine dikkat çekerek, “Sektör böyle giderse tıkanacak, yok olacak” dedi. Turizm sektörü bilinmeze doğru sürüklenirken sektör temsilcileri de kara kara düşünmeye devam ediyor.
 Sektörün yeniden ayağa kalkabilmesi için birçok alternatifi hayata geçiren ve devlet ile birlikte çözüm üretmeye çalışan turizm sektörü halen umduğunu bulabilmiş değil. Bu bağlamda çeşitli öneriler sunan Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, deyim yerinde ise can çekişen turizm sektörünün de afet yardımı kapsamına alınması gerektiğine dikkat çekti. 
AFET YARDIMINI HATIRLATTI 
Ülkemizde, deprem, yangın, çığ düşmesi ve sel afeti başta olmak üzere sık sık doğal felaketlerin yaşandığını ve bu felaketlere maruz kalan illere devletin afet yardımı yaptığını söyleyen Başkan Demir, “Afete maruz kalan bölgelerde temel alt yapının tahrip olması nedeniyle kamusal hizmetlerin sunumunda büyük sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Bu sıkıntıların giderilmesi noktasında devlet afet yardımında bulunmaktadır. Bu yardımlar ile felakete maruz kalan bölgeler yeniden ayağa kalkabilmek için devletten gelen afet yardımlarını kullanmaktadır” bilgisini verdi. 
TURİZM FELAKETİN KIYISINDA
Turizm sektörünün de bir felaketin kıyısında olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “Ülke ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan turizm sektörünün bugün geldiği nokta bir afettir. DEvletimiz de bu durum karşısında sektöre afet yardımında bulunması kaçınılmazdır. El birliği ile ancak ve ancak turizm sektörünü eski günlerine taşıyabiliriz. Bu bağlamda devletimize büyük görevler düşüyor. Biz sektör temsilcileri olarak üzerimize düşen görevi her zaman yerine getirmeye hazırız. Devletimiz de yanımızda olduğu sürece bu sancılı süreci birlikte aşacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00