TÜRK-ALMAN SAĞLIK SEMPOZYUMU BERLİN`DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Almanya?da yaşayan Türk kökenli vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminde dil ve kültür anlamında karşılaştıkları zorlukları ortak proje ve bilimsel araştırmalar gibi yöntemlerle tespit etmek ve çözüm önerilerinde bulunmak amacıyla Türk-Alman Sağlık Se

5.05.2015 17:01:58 0
TÜRK-ALMAN SAĞLIK SEMPOZYUMU BERLİN`DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Almanya’da yaşayan Türk kökenli vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminde dil ve kültür anlamında karşılaştıkları zorlukları ortak proje ve bilimsel araştırmalar gibi yöntemlerle tespit etmek ve çözüm önerilerinde bulunmak amacıyla Türk-Alman Sağlık Sempozyumu Almanya Federal Sağlık Bakanlığı’nın ev sahipliğinde 6 Mayıs 2015 tarihinde Berlin’de gerçekleştirilecek.

Sempozyumda, sağlık ve bakım hizmetlerinin yanı sıra sağlık sigortası sistemi ve evde bakım hizmetleri konuları da ele alınacak, bu alandaki işbirliği imkânları değerlendirilecek ve karşılıklı sunumlar yapılacak.

Sempozyuma Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında, Milletvekilleri, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, YÖK Başkanlığı, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve SGK’dan üst düzey yetkililer katılım sağlayacak.

Sempozyum kapsamında Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Almanya Federal Sağlık Bakanı Herman Gröhe arasında ikili görüşme gerçekleştirilecek ve sağlık sigortası, ortak sağlık yatırım projeleri, sağlık turizmi, göçmenlerin sağlık sorunları, uzun süreli bakım hizmetleri ve bu konudaki kişilerin eğitiminin özendirilmesi konularında işbirliğini de kapsayan bir “Ortak Niyet Bildirisi” imzalanacaktır.

Bakanımız ziyareti kapsamında ayrıca, Berlin Büyükelçiliğimiz tarafından düzenlenecek resepsiyonda Almanya’daki gurbetçilerimiz, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri ile bir araya gelecek, MÜSİAD Berlin Şubesi’nde sağlık sektörü temsilcileri ile görüşmelerde bulunacak ve Berlin Şehitler Camii’ni ziyaret edeccği bildirildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00