TÜRK EDEBİYATININ DEV İSMİ YAŞAR KEMAL TOPRAĞA VERİLDİ.

Türk edebiyatının ulu çınarı Yaşar Kemal için cenaze namazı kılındı. Teşvikiye Camii`nde kılınan cenaze namazına çok yoğun ilgi yaşandı.

Gündem 2.03.2015 21:01:53 0
TÜRK EDEBİYATININ DEV İSMİ YAŞAR KEMAL TOPRAĞA VERİLDİ.

Türk edebiyatının ulu çınarı Yaşar Kemal için cenaze namazı kılındı. Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazına çok yoğun ilgi yaşandı.

Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazına, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında yer aldığı siyasetçiler ve devlet adamları katıldı. 

Cenaze namazı öncesinde Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, yeğeni Sadık Gökçeli, manevi oğlu Ahmet Güneştekin, yakın dostu Zülfü Livaneli ile diğer yakınları taziyeleri kabul etti. 

Musalla taşının önüne, "Güle güle usta" yazılı Yaşar Kemal fotoğrafları konuldu. Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Namazın ardından Yaşar Kemal'in cenazesi sevenleri ve yakınları tarafından omuzlara alınarak, alkışlar eşliğinde cenaze aracına taşındı. Bu sırada Kemal'in tabutuna vatandaşlar tarafından karanfil atıldı. 

Semt sakinleri de binaların pencerelerine çıkarak, alkışlarla Yaşar Kemal'i son yolculuğuna uğurladı. Daha sonra Yaşar Kemal'in cenazesi defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00