Türk konfeksiyon sektöründen Paris atağı
Türk hazır giyim sektörü Avrupa Birliği?ne 12 milyar dolar ihracat yapıyor
Tasarım ve Ar-Ge yatırımlarıyla tüm dünyanın tercih ettiği koleksiyonlara imza atan Türk Konfeksiyon Sektörü, dünyanın en prestijli tekstil ve hazırgiyim fuarı olarak kabul edilen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı'nda Sonbahar– Kış 2018 koleksiyonlarını dünyanın dört bir tarafından gelen alıcılara sundu.
PV Fuarı özellikle Avrupalı alıcıların yoğun katılımına sahne oluyor. 2016 yılında 17 milyar dolarlık ihracatının 12 milyar dolarını AB ülkelerine yapan Türk hazırgiyim sektörü, PV Fuarı sayesinde ihracat hacmini arttıracak zemini yakaladı.
19-21 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlenen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı’nda Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği bu yıl beşinci kez üstlendi.
Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı’na 2016 yılında 15, 2017 yılının Şubat ayındaki fuara 18 firma ile katıldıklarını belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, bu sefer 22 firma ile katıldıklarını, PV Fuarı’na Türk Hazırgiyim Sektörü'nün ilgisinin artmasından mutlu olduklarını, katılımcı sayısındaki artışın önümüzdeki dönemde Fransa ve Avrupa ülkeleri ihracat rakamlarına yansımasını umduklarını kaydetti.
Türkiye’nin yıllık 17 milyar dolarlık hazırgiyim ihracatında Avrupa Birliği’nin payının yüzde 71 civarında olduğu bilgisini paylaşan Kızılgüneşler, “Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı’na sadece Fransız ithalatçılar gelmiyor. İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya, Japonya, Kuzey Kore, ABD ve Çin başta olmak üzere 30 farklı ülkeden profesyonel alıcıların ziyaret ettiği bir fuar konumunda. Türk firmaları 2018 Sonbahar-Kış koleksiyonlarını tanıttılar ve bu tanıtımlar ticari bağlantıya dönüştü” dedi.
Fransa 23 milyar dolarlık ithalat yapıyor
Fransa'nın konfeksiyon ithalatının 23 milyar dolar olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, "Türkiye'nin Fransa'ya yaptığı konfeksiyon ihracatının ise 2016 yılında 850 milyon dolar olarak kayıtlara geçtiğini, Fransa’nın ithalatından Türkiye’nin yüzde 4 pay aldığını amaçlarının Fransa’ya konfeksiyon ihracatını 1 milyar dolara çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi.
Türkiye 22 firma ile katıldı
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından Milli Katılım Organizasyonu yapılan Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı'nda Türkiye 22 firma ile tarihinin en yüksek katılımı ile temsil edildi.
Katılan 22 firmanın isimleri ise şöyle;
AKCINAR GIYIM URETIM SAN TIC LTD STI., AKÇAKAYA GROUP TEKSTİL A.Ş., AKTEK GİYİM SANAYİ VE TİC. A.Ş., ARTAR TEKSTİL İNŞAAT SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ., BİLSAR TEKSTİL SAN.VE DIŞ TİC. A.Ş., BİZDEN GİYİM SAN.TİC.A.Ş., BOSPORUS TEKSTİL SAN. İTH.İHR.İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ., EKEN TEKSTIL SANAYİ VE TİCARET A.Ş., GÜLSEN TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ., İYA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ., KAYNAK TEKSTİL PAZ.VE DIŞ TİCARET A.Ş., MAYDENİM TEKSTİL SAN. VE DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ.
MOSİ TEKSTİL SAN VE TİC LTD ŞTİ, MURAT TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, RAL TEKSTİL ANONİM ŞİRKETİ, SEYFELİ DIŞ TİCARET LTD ŞTİ, TULINE TEKSTİL SAN.VE TİC. A.Ş., TÜTÜNCÜLER TEKSTİL VE GİYİM SAN. TİC. LTD.ŞTİ., VERSİON TEKSTİL TURİZM SAN.VE DIŞ TİC. A.Ş., YELKENCİ TEKSTİL SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ., ZAROTEKS TEKSTİL İNŞ.TAAH.İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ., YILMAZ TEKSTİL SAN.VE TİC.A.Ş.
41 yıldır düzenlenen Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı'nda2.000 firma katılımcı olarak yer alırken, yaklaşık 65.000 kişi ziyaret etti. Fuar sürecinde Yeni trend alanları ve verilen seminerler ilgi çekiciydi.
ARTUKLU HABER AJANSI
-
1
"MARDİN OKUYOR" YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
2
Doğan Bekin’ suni gübre de Yaşanan tedarik sorununu TBMM'ye Taşıdı
-
3
TBB, 88 BELEDİYEYE 90 HİZMET ARACI HİBE ETTİ
-
4
Mamak Belediyesi Makut Ekibine Kapsayıcı Afet Eğitimi
-
5
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Şehir Hastanesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
-
6
Mardin'de İç Sularda Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
-
7
ÇOLAKOĞLU METALURJİ’NİN YILDIZ ESKRİMCİLERİ TÜRKİYE’Yİ İSPANYA’DA TEMSİL EDECEK
-
8
MARDİN 1969 SPOR MENEMEN FK DEPLASMANINDAN 3 ALTIN PUANLA DÖNÜYOR
-
9
MİDYAT -DARGEÇİT KARAYOLUNDA 2 ARACIN ÇARPIŞMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI
-
10
24 İlde DEAŞ Düzenlenen Operasyonlarda 88 Şüpheli Yakalandı
-
11
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Olacak.
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,44% 0,27
-
EURO
51,33% 0,21
-
GRAM ALTIN
6341,48% 1,53
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00



