TÜRK SİLAH SANAYİNİN GURURU MPT-76 PİYADE TÜFEĞİ TSK`YA TESLİM EDİLDİ

MKEK tarafından üretilen 500 adet modern piyade tüfeği (MPT-76) Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

Gündem 12.01.2017 15:29:09 0
TÜRK SİLAH SANAYİNİN GURURU MPT-76 PİYADE TÜFEĞİ TSK`YA TESLİM EDİLDİ
Kırıkkale Silah Fabrikasında düzenlenen tören Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık’ın katılımları ile gerçekleşti.
 
Silah fabrikasında gerçekleşen törende ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sayın Salih Zeki Çolak,  Valimiz Sayın Dr.M.İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Milletvekilleri Sayın Ramazan Can, Sayın Abdullah Öztürk, Sayın Mehmet Demir, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı-Vali  Sayın Ali Fidan, Savunma Sanayi Müsteşarı Sayın Prof.Dr.İsmail Demir, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Sayın Selami Arslan, Belediye Başkanı Sayın Mehmet Saygılı, MKEK Genel Müdürü Sayın Ahmet Taşkın, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Sayın Pevrul Kavlak, Askeri erkan, Genel Müdürlük yetkilileri ve fabrika çalışanları katıldı.
 
Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin son on dört yıldır kendi silahını ve savunma gücünü yaptığını belirterek dışa bağımlılığın yüzde 40 seviyelerine düştüğünü belirtti.
MPT-76 noktasında emek veren herkese teşekkür eden Bakan Işık; “Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bu toprakların bize vatan olarak kalması için öncelikle çok güçlü bir demokrasiye, ekonomiye ve güçlü bir silahlı kuvvetlere ekmek ve su kadar muhtacız. Bu gücün başında insan unsuru geliyor. Gerçekten çok nitelikli bir insan unsurumuz var. FETÖ’ye rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri hamdolsun gücünden bir şey kaybetmedi.15 Temmuz’dan sonra bu yapıda yaptığımız temizlikten sonra çok daha güçlü hale geldi.”dedi.
 
Daha sonra, Türk Mühendislerince tasarlanan yerli üretim Milli Piyade Tüfeği (MPT-76) Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi. Milli Piyade Tüfeğini teslim almaktan duyduğu gururu ifade eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ta, MPT-76’nın Kara Kuvvetleri envanterine girdiğini, bu silahın operasyonel faaliyetlerde ve plan görevlerinde kullanılacağının değerlendirildiğini ifade etti.
 
MPT-76 silahının tesliminin ardından uzun menzilli atış poligonunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışı gerçekleştirilen poligonda, Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sayın Salih Zeki Çolak tarafından MPT-76 ile atış yapıldı.
 
Silah fabrikasındaki törenin ardından Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık, Garnizon ve Mühimmat Komutanlığını da ziyaret etti. Daha sonra, Ağır Silah ve Çelik Fabrikasını da ziyaret eden Bakan Işık, Atölyelerde ve yapımı devam eden yeni Çelikhane’de incelemelerde bulundu. 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANASI-KIRIKKALE

32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19