TÜRK TOHUMCULAR BİRLİĞİNDEN BAKAN ÇELİK`E ZİYARET

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu`nun,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik?i ziyareti kapsamında tohumculuk sektörünün sorunları gündeme geldi.

22.01.2016 13:52:10 0
TÜRK TOHUMCULAR BİRLİĞİNDEN BAKAN ÇELİK`E ZİYARET

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu'nun,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ziyareti kapsamında tohumculuk sektörünün sorunları gündeme geldi. 

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e ‘’ Hayırlı Olsun’’ ziyaretinde bulundu.

Ziyaret kapsamında TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, Bakan Çelik’e Türk tohumculuk sektörünün son durumu hakkında bilgi sundu ve sektörün mevcut sorunlarının çözümü için destek talep etti.

Tohumculuk sektörünün 2006 yılında çıkan Tohumculuk Kanunu ile yeniden yapılandığını anlatan TÜRKTOB Başkanı Gençer, sektörün özellikle yerli Ar-Ge’nin teşviki, KDV oranlarının ve döner sermaye ücretlerinin düşürülmesi ile tohum yetiştiricilerinin desteklenmesi konusunda desteğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise, TÜRKTOB’a bağlı yedi alt birliğin temsilcilerinden oluşan TÜRKTOB Yönetim Kurulu üyelerini kendi sektörleri ile ilgili olarak ayrı ayrı dinledi. 
Bakan Faruk Çelik tohumluk, süs bitkileri, fidan ve fide üretimlerinin niteliğini ve miktarını artıracak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini sektörün diğer sorunlarının çözümü için çalışma başlatacaklarını ifade etti.

TÜRKTOB ve Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkanı Yıldıray Gençer, toplantının sonunda Bakan Çelik’e ‘’ Tohumculuk Sektör Raporu’’ sundu.

Toplantıda TÜRKTOB Başkan Yardımcısı ve Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB) Başkanı Ayhan Bilgin, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) Başkan Yardımcısı Dr. Vehbi Eser, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Fidan Üreticileri Alt Birliği (FÜAB) Başkanı Gürsel Tanrıver, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği (TYAB) Başkanı Mehmet Köse, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Başkan Yardımcısı Savaş Akcan ve TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Fide Üretcileri Alt Birliği (FİDEBİRLİK) Temsilcisi Tuncer Astar hazır bulundu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90