?TÜRK TURİZMİ NEFES ALABİLİR?

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan diplomatik krizin son bulması adına iki ülkenin de adım atmasının Türk turizmi açısından çok büyük bir hamle olduğunu söyledi.

28.06.2016 17:42:12 0
?TÜRK TURİZMİ NEFES ALABİLİR?

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan diplomatik krizin son bulması adına iki ülkenin de adım atmasının Türk turizmi açısından çok büyük bir hamle olduğunu söyledi. Başkan Demir, İsrail ile de yaşanan normalleşme sürecinin de turizme büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Türkiye önce İsrail’le Mavi Marmara olayı, ardından da Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından en çok turizm sektörü açısından darbe almıştı. Türk Turizmi için çok önemli iki pazar olan Rusya ve İsrail’in ambargo koyarak vatandaşlarını Türkiye’ye gitmemeleri konusunda uyarmıştı. Ancak son yaşanan gelişmeler Türk Turizmi adına çok önemli bir adım oldu.

Yaşanan diplomatik krizlerin son bulması adına Türkiye, Rusya ve İsrail yetkililerinin adım atmasını değerlendiren Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, bu gelişmenin kısa vadede turizme etki edebileceğini söyledi. Sıkıntılı bir süreç geçiren turizmin bu gelişme sonrasında nefes alabileceğini belirten Başkan Demir, “Rusya bizim için çok önemli bir pazardı. Ancak yaşanan gelişmeler bu pazarı kaybetmemize sebep oldu. Şimdi ise her iki ülke yetkililerinin ortadaki diplomatik krizi kaldırabilmek için attıkları adım Turizm sektörü olarak sevindirici. Aynı şekilde İsrail’den de yoğun bir turist akımı verdi ülkemize. 6 yıldır ciddi oranda düşüş yaşandı İsrailli turistlerde Türkiye. Artık İsrailli turistler de tercihlerini uzun bir aradan sonra ülkemize tatil amaçlı gelecekler” dedi.

Rus turistlerin yeniden tatil için Türkiye’yi tercih edeceğini belirten Başkan Demir, “Rus turistler için Türkiye çok önemli bir tatil bölgesi. Bu bir gerçek. Yaşanan ambargo sonrası her ne kadar bu pazarı kaybetmiş gibi görünsek de bundan sonraki süreçte yeniden Rus Turistlerin Türkiye’yi tercih etmesini bekliyorum. Böylece turizm sektörü olarak kaybettiğimiz en önemli pazarı yeniden kazanacağız ve yeniden ülke ekonomisine ciddi katma değer sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00