Türk ayakkabı ve saraciye ürünlerine Avrupalı alıcılar yoğun ilgi gösterdi

18-20 Temmuz 2021 tarihlerinde gerçekleşen “Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”nda Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirildi.

Ekonomi 27.07.2021 10:10:00 0
Türk ayakkabı ve saraciye ürünlerine Avrupalı alıcılar yoğun ilgi gösterdi

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerden olan ayakkabı ve saraciye sektörleri Covit-19 virüsünün aşısının bulunması ve normalleşme adımlarının atılması sonrasında dünyadaki en prestijli buluşma adresi “Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”na 67 firmayla fiziki olarak katıldı.

 

18-20 Temmuz 2021 tarihlerinde gerçekleşen “Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”nda Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirildi.

 

Türk ayakkabı sektörünün 2021 yılında pandeminin yaralarını sarmaya başladığını dile getiren Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, pandemi sonrasında dünya genelinde bir toparlanma ve talep artışı olduğunu, “Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”nın bu süreci hızlandırdığını ifade etti.

 

Ayakkabı sektörü olarak, 2021 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedeflediklerini anlatan Zandar, "Pandemi sürecinde Türkiye'nin ilk sanal fuarını düzenledik, pandeminin etkilerini azaltma konusunda büyük bir çaba gösterdik. Normalleşme sürecinde de ilk fiziki fuarımız Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı oldu. Fuarda ithalatçılardan yoğun ilgi gördük. Katılan firmalarımızın büyük çoğunluğu ihracat bağlantılarıyla döndü" diye konuştu.   Fuara katılan 400 firmadan 67 tanesinin Türk firması olması çok etkili oldu. Gelen alıcılar az katılım yüzünden vakitlerini yeni üretici bulmak için kullandı. Sektörün öncü fuarı olan Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı’nda Türk firmalarının mevcudiyetinin süreklilik arz etmesi çok önemli. Önümüzdeki fuarda Milli Katılım çatısı altında en az 30 firma olmasını bekliyoruz. Ege İhracatçı Birlikleri  başarılı organizasyonu ve yoğun ilgisi ile tüm  katılımcılardan tam not aldı” şeklinde konuştu.

 

Deri sektörünün ihracatının yüzde 77'si ayakkabı ve saraciye sektörlerinden 

 

2021 yılının Ocak – Haziran döneminde Türk deri sektörü olarak 793 milyon dolarlık ihracat yaptıkları bilgisini veren Zandar sözlerini şöyle sürdürdü; "İhracatımızın 506 milyon dolarlık kısmını ayakkabı sektörü yaparken, saraciye ürünleri ihracatımız 105 milyon dolar oldu. İki sektör, 2021 yılının ilk yarısında 611 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı. Avrupa'daki zincir mağazaların satın almacılarıyla “Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”nda verimli ikili görüşmeler yaptık."

 

 

Türk deri sektörü 2021 yılının Ocak – Haziran döneminde İtalya’ya yüzde 5’lik artışla 42 milyon 311 bin dolarlık ihracat yaptı. İtalya, Türk deri sektörünün en fazla ihracat yaptığı dördüncü ülke olurken, ayakkabı sektörü 16,4 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Türkiye, İtalya’ya 15 milyon dolarlık deri post, 5,4 milyon dolarlık saraciye ve 5,3 milyon dolarlık deri kürk ihraç etti.

 

“Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”na, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin Türkiye Milli Katılım Organizasyonu ile şu firmalar katıldı;   

 

Adnan Ayakkabı Çanta ve Deri Mam. San. Tic. Ltd. Şti. -İZMİR

Deka Ayakkabı Deri Tekstil ve İnş. San. Tic. Ltd. Şti. -İSTANBUL

Derinkoç Ayakkabı ve Çanta San. Tic. Ltd. Şti. -İZMİR

Ekrem Uyanık Ayakkabı Deri Ürünlerİ Tekstil Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. -KONYA

Elde Deri ve Mamulleri Turizm İnş. Teks. Pzrl. Dağ. San. ve Tic. A.Ş. -MANİSA

Fatih Ayakkabıcılık San. Tic. Ltd. Şti. -İSTANBUL

Gençler Deri Mamulleri Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş. -İZMİR

İlhanlar Ayakkabı ve Deri Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. -İSTANBUL

Kipa Ayakkabıcılık San. Tic. A.Ş. -İZMİR

On-ar Ayakkabı Kalıp San. Tic. Ltd. Şti. -İZMİR

Özarpa Ayakkabıcılık San. ve Tic. Ltd. Şti. -KONYA

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


16.5° / 7.8°
  • BIST 100

    9549,89%1,94
  • DOLAR

    34,54% 0,18
  • EURO

    36,00% -0,62
  • GRAM ALTIN

    3005,99% 1,50
  • Ç. ALTIN

    5006,70% 1,01