TÜRK BİLİŞİM SEKTÖRÜ MASAYA YATIRILDI

Türkiye ve Avrupa'dan bilişimciler, bilişim sektörünün bugünü ve geleceğini tartıştı.

Gündem 23.06.2013 12:05:15 0
TÜRK BİLİŞİM SEKTÖRÜ MASAYA YATIRILDI

Türkiye ve Avrupa’dan bilişimciler, bilişim sektörünün bugünü ve geleceğini tartıştı.

 

Bu sorunun yanıtı, Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nın IBM’in Londra Merkez Ofisi Konferans Salonu’ndaki toplantıda arandı. Toplantıda, Türkiye ve Avrupa’dan bilişimciler, bilişim sektörünün bugünü ve geleceği ve Türkiye bilişim sektörünün dünya ile rekabete hazır olup olmadığı tartışıldı.

İngiltere ile Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesi ve yatırımların arttırılması amacıyla 33 yıldır hizmet veren Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nın  (TBCCI) düzenlediği ‘’Hi-Tech Forumu’’, IBM Londra Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TBCCI Yönetim Kurulu Başkanı Emma Edhem, Türkiye ve İngiltere’nin ekonomi dahil birçok ortak hedefi paylaştığını, iki ülke arasındaki yıllık ticaretin 14 Milyar US Doları aştığını,  İngiltere’nin Türkiye’deki yatırımın 4 Milyar dolar, Türkiye’nin İngilteredeki yatırımının ise  800 milyon dolara yaklaştığını belirtti. Emma Edhem TBCCI’ın son zamanlardaki atılımları ve yapılanması ile Türkiye-İngiltere arasında ticaret ve yatırım alanlarında önde gelen bilgi ve networking platformu oluşturduğunu, Londra’daki bu teknoloji Forum’unun bu faaaliyetlerin bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye bilişim sektörünün dünya ile rekabete hazır olup olmadığının ele alındığı forumda, Türkiye’deki bilişim sektörünün Avrupa ve dünyaya neler vaat ettiği de ele alındı. Forumun konuşmacıları da şunlardı:

TÜSİAD Uluslararası Koodirantörü ve AB Temsilcisi Bahadır Kaleağası KoçSistem. Teknoloji Çözümleri ve Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Bahçeli UKTI Tech CityTeknoloji Uzmanı Dr. Chris Moore IBM İngiltere Cloud Leader Doug Clark.

 

Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Hakkında

Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) İngiltere ve Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesi ve yatırımların arttırılması, bu amaçla üyelerine hizmetler sunmak amacıyla 1980 yılında Londra`da kuruldu TBCCI bu amaçları yerine getirmek üzere Türk ve İngiliz firmaları yanısıra,  her iki ülke Ticaret ve Sanayi Odaları, meslek organizasyonlar, İngiltere’deki Yatırım Ajansı UKTI,  Türkiye"deki ISPAT ve DEIK gibi resmi kuruluşlar ile her iki ülkenin hükümet temsilcilikleri ve resmi kuruluşlarıyla yakın iş ilişkisi içerisindedir.


ABDULLAH ORTAÇ(AHA)


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90