TÜRK DİYANET VAKIF- SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HILMI ŞANLI’DAN 24 TEMMUZ MESAJI

Türk Diyanet VakıfSen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

Gündem 25.07.2022 08:23:00 0
TÜRK DİYANET VAKIF- SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HILMI ŞANLI’DAN 24 TEMMUZ MESAJI

Türk Diyanet VakıfSen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.Başkan Hilmi Şanlı mesajında;

 

''Gemiye yön veren, kamuoyunun kaptanları çalışan gazetecilerimiz her şart altında bizlerin sesi  ve nefesi olmaya aralıksız devam ediyorlar.
Toplumsal  bilincin oluşmasında günlük hayatın vazgeçilmez bir öğesidir gazetecilik. Günümüzde milli birliğin sağlanmasında, hak ve özgürlüklerin korunmasında basının önemli bir rolü vardır. Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla da demokrasinin temel unsurlarından biridir. Gazeteci; kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir görevi yerine getirmektedir.
 
Basının başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile Ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için olumlu rol üstlenmeye devam edecektir.
 
Talep ve tekliflerimizin halkımıza ulaşmasında ve sendikal başarılarda basın çalışanlarımızın çok önemli rolü bulunmaktadır.
 
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, ebediyete irtihal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, görevi başında bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyorum.''İfadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00