TÜRK DÜNYASI ÖNEMLİ BİR DAVA ADAMINI KAYBETTİ:

Kerkük davasının öncü isimlerinden Sadun Köprülü, Hakk'ın rahmetine kavuştu.Şeker yükselmesi ne bağlı kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

21.07.2014 01:04:09 0
TÜRK DÜNYASI ÖNEMLİ BİR DAVA ADAMINI KAYBETTİ:

Kerkük davasının öncü isimlerinden Sayın Sadun Köprülü, Hakk’ın rahmetine kavuştu.Şeker yükselmesi ne bağlı kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.Uzun süredir Ankara`da ikamet eden ve Türkmen ve Türk davasına yaşamını adayan Şair Araştırmacı yazar ve Hukuk adamı Sadun Köprülü ebediyete intikal etti.Türk ve Türkmen Dünyasının başı sağolsun.

Sadun Köprülü 21 Temmuz 2014 tarihinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve tüm doktonların müdahelelerine rağmen hakkın rahmetine kavuştu Köprülü.Irak Türkmen Cepnesi (ITC) Türkiye ESki Temsilcisi, Türkmen Şanı Bağımsız Medya ve Araştırma Merkezi Türkiye Temsilciliği görevlerini yürüten Sadun Köprülü dün kalp krizi geçirerek vefat etti. Merhum Sadun Köprülü 23 TEMMUZ Çarşamba Günü Ankara - Koca tepe Caminde Öğle Namazını Müteakip cenaze namazı kılınacak ve Ardından Karşıyaka Mezarlığına Defnedilecektir .. 

SADUN KÖPRÜLÜ KİMDİR?

 Sadun Kaprülünün anlatımı ile Sadun Köprülü Kimdir?;

``Kerkük’e bağlı Altunköprü ilçesinde 1957 yılında dünyaya gözlerimi açtım.İlkokulu Kerkük’te, ortaokulu Bağdat’ta, liseyi Kerkük’te ve yüksek öğrenimimi ise Bağdat Üniversitesi Kanun Şeriat (Hukuk) Fakültesinde tamamladım.

Okuldan mezun olduktan bir hafta sonra, benim şeref madalyam olan Türkçülük, Türkmen ve Kerkük milli davalarından dolayı haksız yere hüküm giyerek; 17 yıl Abu Garip Hapishanesinde mahkûm kaldım.

Hapishanede geçen 17 yılda çektiğim sıkıntıları bir ben bir de Allah bilir!

Bir buçuk sene öyle vahşi işkencelere tabi tutuldum ki, anlatmaya kelimeler yetmez. Saddam rejimi beni haksız yere hapsettiği ve işkence ettiği yetmiyormuş gibi. Ayrıca tırnaklarımı dahi söktüler...

Bu benim ilk mahkûmiyetim değildi. 1967 yılında henüz 10 yaşında iken,

Süleyman Demirel’in bir Irak ziyareti esnasında kendisini, “Ağam Süleyman, Paşam Süleyman” türküsüyle ve “Yaşasın Türkiye” sloganlarıyla karşıladık. Bu yüzden 8 ay tutuklu kaldım. Aynı olaydan ötürü anneme ve bana çeşitli işkenceler yaptılar.

1973 yılında Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün Irak’ı ziyaretinde ben yine hapishaneyi boyladım. Çünkü İstiklal Marşımızı okumuş yine “Yaşasın Türkiye” diye bağırmıştık. 6 Ay tutuklu kalıp çocuk yaşta büyük işkencelere maruz kaldım.

BM ve İnsan Hakları kuruluşlarının çabalarıyla 1996 yılında özgürlüğüme kavuştum.

Saddam rejimi beni öldürmek için çeşitli suikast girişimlerinde bulundu. Bu yüzden BM beni ABD’ye gönderdi. Orada kaldığım 6 yıl boyunca çeşitli kurslara katılarak kendimi geliştirdim.

Irak Türkmen Milli davası ve Türkiye sevgisi yüzünden 2003 yılında Türkiye’ye döndüm.

 

ITC’de görev aldım. 1 yıl ITC Türkiye Temsilcisi olarak görev yaptım. Halen Türkmen Araştırmaları ve Projeleri Koordinatörü olarak görev yapmaktayım.

Evli ve 4 çocuk babasıyım. Arapça ve İngilizce bilmekteyim.

Irak Türklerini Türk dünyasını ve Milli Davalarımızı konu alan, araştırmalarım,  şiirlerim, hikâye ve romanlarımın yanı sıra çeşitli konuları içeren makalelerim vardır. Basılmış 4, basılmayı bekleyen 3 kitabım mevcuttur.``



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71