Türk Dünyasının Gençleri Güver Kanyonu’nda Buluştu

Antalya Muratpaşa Gençlik Merkezi, kültürel etkinlikler kapsamında Türk Dünyasının gençleri için Güver Uçurumu Kanyonu’na doğa yürüyüşü düzenledi.

Türk Dünyasından Haberler 24.10.2022 11:31:00 0
Türk Dünyasının Gençleri Güver Kanyonu’nda Buluştu

Antalya Muratpaşa Gençlik Merkezi, kültürel etkinlikler kapsamında Türk Dünyasının gençleri için Güver Uçurumu Kanyonu’na doğa yürüyüşü düzenledi. Etkinliğe Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Irak Türkleri, Doğu Türkistan, Türk Ocakları, Türk Devletleri Teşkilatı gençleri katıldı. Türk Dünyasının gençleri nefis bir doğanın içinde unutulmayacak bir macera yürüyüşü yaptı. Bu sayede bir çok doğal güzellikleri görme fırsatı elde ettiler. Ayrıca gençler birbiriyle tanışmakaynaşma ve fikir alışverişinde bulundular.

 

Türk Dünyasının gençleri, muhteşem doğayı ve cennetin bir köşesi olan Güver Uçurumu Kanyonu’nu görme imkanı bulduklarından oldukça memnun kaldıkları, bu fırsatı sağlayan Antalya Muratpaşa Gençlik Merkezi Müdürü Süleyman Yılmaz, Muratpaşa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sırrı Mustafa Mutlu ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

 

Güver Uçurumu Kanyonu, Antalya Korkuteli yolu üzerinde bulunan Düzlerçamı Milli parkı içerisinde Döşemaltı’nda bulunuyor. Güver Kanyonu,  bitki örtüsü, tarihi yapılarıyla muhteşem bir gizli cennettir. Kanyon karstik kayalar üzerinde ve yaklaşık 2 km uzunluk ile 30 metre genişliğe sahip. Yüksekliği ise 112 metreyi bulan yerin yaklaşık 1 milyon yıl sürede oluştuğu belirtiliyor. Yemyeşil ağaçların arasında boylu boyunca uzanan Güver Uçurumu'nun eşsiz manzarası görenleri büyülüyor. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04