Türk göz doktorları cerrahide dünyaya örnek oluyor

Türk Oftalmoloji Derneği’nin Canlı Cerrahi Sempozyumu'nda dünya Türk doktorlarını izledi

Sağlık 11.06.2024 10:14:00 0
Türk göz doktorları cerrahide   dünyaya örnek oluyor

Türk Oftalmoloji Derneği’nin Ankara Bilkent Şehir Hastanesi  iş birliği ile gerçekleştirdiği 8’inci Canlı Cerrahi Sempozyumu kapsamında 4 gün boyunca 70 göz ameliyatı yapıldı.

Sempozyumda göz hekimlerinin yaptığı ameliyatlar canlı olarak yayınlandı ve  ulusal ve uluslararası alandan yaklaşık 1400  göz hekimi tarafından izlendi. Ameliyatlarda  göz hekimi ve sağlık personeli olmak üzere toplam 250 kişi görev alarak 70 hastanın göz sağlığına kavuşmasını sağladı.

 

Türkiye’deki göz doktorlarını temsil eden tek dernek olan Türk Oftalmoloji Derneği, ülkemizdeki göz hekimlerinin mesleki gelişimlerini sağlamak amacıyla dünya standartları kalitesinde etkinlik ve eğitim organizasyonları düzenlemeyi sürdürüyor. Canlı Cerrahi Sempozyumu, Türk Oftalmoloji Derneği’nin her yıl düzenlediği Ulusal Kongre’den sonra en önemli ve en çok ilgi gören toplantısı haline geldi. Göz doktorlarının bilgi birikimi ve tecrübelerini paylaşmalarına imkan tanıyan sempozyum kapsamında 06 -09 Haziran tarihleri arasında T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi iş birliği ile farklı konularda 70 ameliyat yapıldı ve ameliyatlar canlı yayınla yüksek çözünürlüklü olarak Bilkent Otel ve Kongre Merkezi’nde katılımcılar ve çevrimiçi olarak yurtdışından katılan göz hekimleri tarafından izlendi.

 

Eğitim her şartta sürmeli

Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Huban Atilla, “Bu yıl düzenlenen TOD 8’inci Canlı Cerrahi sempozyumu geçen yıl olduğu gibi yine T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde yapıldı.  Türk Oftalmoloji Derneği Şaşılık, Oküloplasti, Kornea ve Oküler Yüzey, Glokom, Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi ve Vitreoretinal Cerrahi birimlerinin katkılarıyla düzenlenen canlı yayınlar ve tartışma oturumları  Bilkent Otel ve Kongre Merkezi’nde izlendi. Endüstri firmalarının düzenlediği sponsorlu canlı cerrahi seansları ve toplantıları sayesinde teknolojik gelişmeler, teknik ve teknolojik yenilikler, gelişmeler katılımcılarla paylaşıldı.” dedi. 

 

4 günde 70 ameliyat yapıldı

Prof. Dr. Huban Atilla, sempozyuma 4 gün boyunca ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından göz hekimlerinin katıldığını belirterek şöyle devam etti. “Yurt içinden yaklaşık 900, yurtdışından  500’ün üzerinde yabancı göz hekimi tarafından takip edilen ameliyatlarda 250 sağlık personeli görev aldı. Bu Sempozyum öncesi ameliyatlarla ilgili planlamalarımız, hasta seçimlerimiz ve diğer hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.” 

 

Dünya kalitesinde sempozyum

Prof. Dr. Huban Atilla hem teknik özellikleri hem canlı yayın kalitesi hem de yapılan ameliyatların çeşitliliği ve zorluk derecesi gibi pek çok öne çıkan özellikleriyle dünya standartlarında bir Canlı Cerrahi Sempozyumu düzenlediklerini sözlerine ekleyerek şöyle konuştu: “Hem yurtiçinden hem de yurtdışından her yıl daha fazla ilgi çeken TOD Canlı Cerrahi Sempozyumu için her aşamada yoğun emek harcayan Canlı Cerrahi organizasyon ekibine, birim başkanları ve üyelerimize, cerrahlarımıza, moderatör ve salon koordinatörlerimize, destekleriyle canlı cerrahi sempozyumunun gerçekleşmesini sağlayan başta Bilkent Şehir Hastanesi yönetimine ve çalışanlarına ve Prof. Dr. Özlem Evren Kemer olmak üzere katılımları ile sempozyumu onurlandıran TOD üyesi tüm göz hekimi meslektaşlarımın her birine teşekkür ediyorum.” 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


39.1° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,81% 0,06
  • EURO

    35,18% -0,10
  • GRAM ALTIN

    2452,64% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00