TÜRK MÜTEAHHİTLER ORTA DOĞU VE AFRİKA İNŞAAT SEKTÖRÜNE İMZA ATIYOR

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, MAG Business’a kapak oldu.

14.11.2023 11:23:00 0
TÜRK MÜTEAHHİTLER ORTA DOĞU VE AFRİKA İNŞAAT SEKTÖRÜNE İMZA ATIYOR

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, MAG Business’a kapak oldu.

Sektörel vizyonunu, iş felsefesini ve başarıya giden yoldaki tecrübelerini MAG Business Okurlarıyla paylaşan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan View Yapı olarak, Ankara’nın kentsel dönüşümüne ve modernleşmesine katkıda bulunmayı kendilerine misyon edindiklerini aktardı. Türkiye inşaat sektörüne dair değerlendirmelerde bulunan Ali İmran Bozdoğan “Kuşkusuz teknik uzmanlığı ve iş kapasitesi ile kendini kanıtlamış bir sektör; ancak, global arenada daha fazla öne çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu dönüşümün ilk adımı da ülkemizde inşaat sektörüne olan bakışın değişmesidir. Halen geleneksel algılanan inşaat sektöründe bir paradigma değişikliği ihtiyacı var. Nasıl ki bir akıllı telefon değerini ekran, pil gibi donanımları ile değil içerisinde yer alan işletim sistemi ve yazılımlar ile kazanıyorsa; inşaat sektörü de bina değil, değer inşa etmekle ivme kazanır.   Küresel arenada büyümek için binalar inşa etmenin ötesinde daha fazla yenilikçilik ve pazarlama becerisi gerekiyor. Müteahhitlerimiz dünya genelinde önemli işlere imza atıyorlar. Özellikle Orta Doğu ve Afrika gibi bölgelerde güvenilirliğiyle biliniyorlar fakat taşıdığımız potansiyel çok daha büyük. Sektör olarak da bu dönüşümü gerçekleştirecek yeterli insan kaynağı ve “know-how”a sahip olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

 

Metrekare bazlı AVM yatırım modeli kazandırıyor

 

Metrekare bazlı AVM yatırım modelinden de bahseden Bozdoğan şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi alışveriş merkezlerinde bulunan mağaza ve dükkânlar yüksek değerli ve geri dönüş oranı yüksek ticari gayrimenkul türleridir. Özellikle son dönemde yaşanan enflasyon, emtia fiyatlarındaki artış ve kurdaki dalgalanmalar; geleneksel ticari gayrimenkul yatırımı yapmak için gerekli eşik değerini yükseltmiştir. Alışveriş merkezlerinde yer alan ticari gayrimenkullere geleneksel model ile yatırım yapmak giderek daha zor hale gelmiştir.  Yenilikçiliğe ve öğrenme kültürüne önem veren olan bir organizasyon olarak sürekli analiz ve benchmarking çalışmaları yürütüyoruz. Sektör realiteleri ve global vizyonumuzun kesiştiği noktada ise ticari gayrimenkul yatırımını demokratize etmek amacıyla Metafor AVM projemizde yenilikçi bir satış modeli benimsedik.  Sadece büyük yatırımcının değil, küçük ve orta ölçekli yatırımcıların da ticari gayrimenkul yatırımının avantajlarından faydalanması adına AVM satışımızı metrekare bazlı satış sistemi ile gerçekleştiriyoruz. Yatırımcılar diledikleri ölçüde metrekare satın alarak AVM yatırım süreçlerine dahil olabiliyor; kiralama, tahsilat ve işletme süreçleri ise profesyonel bir ekip tarafından merkezî olarak yönetiliyor. AVM karması ve AVM işletmeciliği için güçlü bir altyapı sunan bu model ile yatırımcılarımız hem metrekare değer artışından hem de düzenli kira getirisinden kazanç sağlıyorlar.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19