Türk siber güvenlik şirketi ADEO'dan dünyada bir ilk: İleri düzey Microsoft iş ortağı oldu

Türk siber güvenlik şirketi ADEO'dan dünyada bir ilk: İleri düzey Microsoft iş ortağı oldu

Teknoloji 13.06.2021 14:58:00 0
Türk siber güvenlik şirketi ADEO

Türk siber güvenlik şirketi ADEO, Microsoft’un Siber Güvenlik konusundaki ileri düzey uzmanlıklarının tamamını alan dünyadaki ilk Microsoft iş ortağı oldu.

 

Siber güvenlik alanında yurt içi ve yurt dışında danışmanlık, siber güvenlik, kurulum, eğitim, bilişim güvenliği, siber olay müdahalesi ve yönetilen güvenlik hizmetleri alanlarında hizmet sunan Türk şirketi ADEO, Microsoft’un Siber Güvenlik konusundaki ileri düzey uzmanlıklarının tamamını alan dünyadaki ilk Microsoft iş ortağı oldu.

 

Microsoft altın seviye yetkinliğe sahip iş ortağı olan Adeo, Microsoft tarafından yetki verilen 3. parti denetim şirketleri tarafından yürütülen zorlu sürecin sonucunda Microsoft’un dünyadaki ilk ileri düzey yetkinliklere sahip iş ortağı olma başarısını elde etti.

 

Dünya çağında kazanılan bu büyük başarıyı değerlendiren ADEO CSO’su Korhan Ergönül, ancak belirli bir çözüm alanında derin bilgi, kapsamlı ve kanıtlanmış deneyim sergileyebilen bir Microsoft iş ortağının erişebileceği bu noktaya, dünyada ilk olarak bir Türk şirketinin, ADEO’nun erişmiş olmasının gurur ve sevinci içerisinde olduklarını belirtti.

 

Ergönül, Microsoft tarafından onaylanmış olan uzmanlıkların hangi başlıklar altında olduğunu şöyle özetledi: “Üç farklı başlık altında sunduğumuz ileri uzmanlıklar sayesinde bu unvanı aldık. Bu başlıklar; ‘Information Protection and Governance Advanced Specialization’ Microsoft’un Veri Güvenliği ve Uyumluluk çözümlerinde ‘Identity and Access Management Advanced Specialization’ Microsoft’un Kimlik ve Erişim Yönetimi Çözümlerinde, ‘Threat Protection Advanced Specialization’ da Microsoft’un Tehdit ve Saldırı Çözümlerinde ADEO’nmun en üst düzey bilgi ve tecrübe sahibi olduğu ve yüksek kaliteli hizmet almak isteyenlerin ADEO’yu tercih etmeleri gerektiği Microsoft tarafından doğrulanmış oldu.”

Hem özel hem de kamu sektörlerinde derinlemesine deneyime ve uzmanlığa sahip olduklarını kaydeden Ergönül, “ADEO olarak tamamı Türk mühendis ve teknoloji danışmanlarından oluşan, gereken tüm akreditasyon ve yeterlilik seviyelerini elinde bulunduran yüzde 80’i teknik profesyonellerden oluşan kadromuz ile Türkiye’deki bir numaralı ve MEA (Ortadoğu ve Afrika) bölgesindeki sayılı Microsoft Siber Güvenlik ve Uyumluluk iş ortaklarından birisi konumunda bulunuyoruz. Mevcut bilgi birikimimiz ile dünya çapında bir başarı yakalamak istedik ve bu zorlu süreci tamamlayarak bunu da başardık.” ifadelerini kullandı.

 

 

Artuklu Haber Ajansı

Kaynak;SiberBülten 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00