TÜRK SİNEMASININ 'SULTAN'I TÜRKAN ŞORAY AÇIK HAVA SİNEMASINDA MARDİNLİLERLE BULUŞTU

Türk Sinemasının Efsane İsmi Türkan Şoray “Kara Gözlüm” filmini  Açık Hava Sinemasında  Mezopotamya Ovası’nın eşsiz manzarasına karşı “Kara Gözlüm” filmini i Mardinli vatandaşlarla birlikte izledi.

Mardin 28.10.2022 09:56:00 0
TÜRK SİNEMASININ

Türk Sinemasının Efsane İsmi Türkan Şoray “Kara Gözlüm” filmini  Açık Hava Sinemasında  Mezopotamya Ovası’nın eşsiz manzarasına karşı “Kara Gözlüm” filmini i Mardinli vatandaşlarla birlikte izledi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi  Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca düzenlenen “Açık Hava Sineması” etkinliği kapmasında  açık havada kurulan açık hava sinemasında “Kara Gözlüm” filmini Yeşilçam’ın Sultanı Türkan Şoray Mardinli  vatandaşlarla birlikte Mezopotamya Ovası’nın eşsiz manzarasına karşı “Kara Gözlüm” filmin  izledi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından  düzenlenen “Açık Hava Sineması” etkinliği  ne ''ÖZEL KONUK''“  olarak davet edilen Tük Sinemasının efsane ismi Türkan Şoray,Mardin'e gelerek ''Kara Gözlüm” filmini,Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş,Mardin Valisi Mahmut Demirtaş'ın Eşi Beyhan Demirtaş ve Mardinli vatandaşlarla birlikte izledi.

 

Açık Hava sinemasına Türkan Şoray'ı canlı olarak izleme fırsatı bulan Mardinliler,Türk Sinemasının ''SULTAN''ı Türkan Şoray ile birlikte bol bol  Resim çektirdi.Mardinliler Türkan Şoray'a yoğun ilgi gösterdi.

 

KARA GÖZLÜM FİLMİ HAKKINDA;

 

 Filmde, bir balıkçı kızıyla genç bir müzisyenin aşkı anlatılır. Azize, ihtiyar babasının yanında balıkçılık yaparak geçimini sağlamaktadır. Kenan ise işsiz kalmış bir klasik müzik bestecisidir. Azize’nin sesini keşfeden Gazinocular Kralı Osman, genç kızı gazinosuna alır. Kenan da aynı yerde garson olarak işe başlar. Azize isimsiz gelen bestelerle bir anda yıldızlaşır ve Hollywood’tan film teklifi alır. Yapımcılar, Azize’ye meçhul bestecinin de gelmesini şart koşar. Azize bir seçim yapmak zorunda kalacaktır

 

Yapımı : 1970 - Türkiye Tür : Dram Yönetmen : Atıf Yılmaz Oyuncular : Türkan Şoray , Kadir İnanır , Müjdat Gezen , Ali Şen , Kayhan Yıldızoğlu

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00