? TÜRKİYE ALEVİ BİRLİK HAREKETİ KURULDU?

Türkiye?de yaşayan Alevi ?Bektaşi toplumunun sorunlarına daha duyarlı yaklaşacak ve çözüm üretecek güçlü kadroyu oluşturmak için, bir araya gelen Alevi ve Bektaşiler , Türkiye Alevi Birlik Hareketini kurdu.

14.06.2015 17:36:16 0
?   TÜRKİYE ALEVİ BİRLİK HAREKETİ KURULDU?

Türkiye’de yaşayan Alevi –Bektaşi toplumunun sorunlarına daha duyarlı yaklaşacak ve çözüm üretecek güçlü kadroyu oluşturmak için, bir araya gelen Alevi ve Bektaşiler , Türkiye Alevi Birlik Hareketini kurdu.

         Çok sayıda Demokrat Alevi iş adamlarının yanı sıra ,Alevi kanaat önderleri ve Alevi dedelerinin iştirak ettiği toplantıda , Türkiye’de yaşayan ,Alevi Bektaşi toplumunun sorunlarına ve taleplerine, çözüm üretecek güçlü bir  yapının oluşturulmasına karar verildi.

          Kurucuların bir çoğu,Türkiye’nin önde gelen iş adamlarından ,kanaat önderlerinden ,Demokrat ve aydın bilim adamlarından oluşan ,hareketin başkanlığına ‘’Durak Karabulut ‘’seçilirken,Türkiye’nin 7  bölgesinde , temsilcilik başkanlarının oluşturulmasına karar verildi. Bölge başkanlıklarının ardından , 81 İl de örgütlemenin yapılmasına  İl temsilcilik başkanlıklarının oluşturulmasın’da karara bağlandı.

Yapılan kısa açıklamada ,Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor yaklaşık nüfusu 25 milyonu bulan Alevi toplumunun sorunları büyük bir çözüm beklemektedir, ancak dağınık ve güçsüz görüntümüz yüzünden sorunlarımız çözülemiyor. Bu eksikliğimizi gidererek imkanları daha geniş ve güçlü Alevi Bektaşi toplumunun ,birliğini oluşturacak sorunlarına çözüm üretebilecek, Ülke meselelerine katkı koyabilecek bir yapıyı oluşturmak için harekete geçtik. Alevi toplumuna ve kardeşlik adına bütün milletimize hayırlı olsun..

Ülkemiz yeni bir seçimden çıktı, dört siyasi parti ,parlamentoda yerlerini aldılar. Biz halk olarak sandığa giderek görevimizi yaptık. Bu dört siyasi partinin yetkililerine çağrımız ,kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp hızlı bir şekilde milletin kendilerine verdiği görevin gereğini yerine getirip, hükümeti kurmalarıdır. Ülkemizin sıkıtı çekip kaybedecek zamanı yoktur.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24