TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NE EMPERYALİST DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM

Lüleburgaz Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında ikincisi gerçekleştirilen ?Çınaraltı Sohbetleri? programına katılan tarihçi Sinan Meydan sorulan bir soru üzerine "Türkiye?ye emperyalist diyenin alnını karışlarım? dedi.

Magazin 15.09.2017 08:54:14 0
TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NE EMPERYALİST DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM

Lüleburgaz Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında ikincisi gerçekleştirilen ‘Çınaraltı Sohbetleri” programına katılan gazeteci yazar Enver Aysever ve tarihçi Sinan Meydan, haber spikeri Celal Pir’in moderatörlüğünde halkla sohbet etti. Trakya’nın siyasal fay hatları konusunda soruları yanıtlayan konuşmacılar halkın bu tarz etkinliklere ihtiyacı olduğunun altını çizdiler.

 

Enver Aysever: Çocuklarınızı milli eğitim canavarından koruyun

 

Çevre il ve ilçelerden katılımın da olduğu programda yoğun ilgi ile karşılaşan konuşmacılardan Enver Aysever, dünyadaki her şeyin tartışılabileceğini belirterek şunları söyledi: “Antakya’lı Alevi bir ailenin çocuğuyum. O coğrafyada bulundum. Suriye, Irak meselesi çok nettir; ya sınıf bilinci olacak ya da farklı türlerde sömürülmeye maruz kalınacak. Ben sınıfsal bakan biriyim. Verilecek bir tek Türk bir tek Kürt olmamalı. Milliyetçiliği biraz arttırırsanız ırkçı olursunuz. Ben hem Uğur Mumcu’yum hem de Hrant Dink’im. Ayrılacaksa insanlar namuslular ya da namussuzlar diye ayrılsın. Beton fetişisti bir döneme giriyoruz. Türkiye’de bu işi Ağaoğlu yapıyor ama Ağaoğlu yapınca zindan yapıyor. İnsan bilgeleşmek isterse, ağaca bakacak, suya bakacak, insana bakacak. Dünyadaki herkes ve her şey tartışılabilir. Tartışmak için önce ölçü koyacaksın. Cehaletle ölçü olmaz, yobazlıkla öçlü olmaz, gericilikle ölçü olmaz”

 

Sinan Meydan: Türkiye’ye emperyalist diyenlerin alnını karışlarım!

 

Konuşmasında Sakarya savaşının önemine değinen tarihçi Sinan Meydan ise Trakya’nın siyasal fay hatları konusunda şunları söyledi: “Lüleburgaz’a yakışır işler yapılmış. Burası en derin fay hattı; Sakarya kaybedilseydi bugün bu topraklar Yunanistan’a bırakılacaktı. İstanbul’un işgaline karşı ilk direniş örgütlenmesini Lüleburgaz yaptı. Şu anda örtülü işgal yaşanıyor. Yeniden bir Lüleburgaz Kongresi’ne ihtiyaç vardır. Parti tartışmalarını bırakıp yeniden millet olma zamanı gelmiştir. Modern ortamda millet olmak yeni bir kavramdır. Milli mücadele sırasında amaç önce Gelibolu’yu sonra Anadolu’yu kurtarmaktı. Millet olmak omuz omuza gelmekti. Bizi etnik milliyetçilikle ayırıyorlar. Türkçe ortak anlaşma aracıdır. Son yıllarda bize birlikte yaşama duygumuzu kaybettirmeye çalışıyorlar. Ya Mustafa Kemal’in formüllerine sıkı sıkıya sarılacağız ya da Suriye ve Irak gibi etnik çatışmalarla bizi öldürmelerine göz yumacağız. Üçüncü bir seçenek yok. Kürtler ve Türkler bir arada yaşamak zorundayız. Yeniden ümmetçilik tezleri gündeme getiriliyor. Türkiye’ye emperyalist diyenlerin alnını karışlarım.”

 

Emin Halebak: Sırada ekonomik ve kültürel fay hatları var

 

Programlarında bir ağacın altında bir çay bahçesinde evdeki gibi sohbet etmenin memnuniyetini belirten Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak “bu etkinlikleri Trakya’nın ekonomik ve kültürel fay hatları konu başlıkları ve alanında değerli isimlerle devam ettireceğiz” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56