TÜRKİYE`DE ARTIK `BARIŞ`` VAR!

Merkezi Mardin`in Kızıltepe ilçesi olan Barış Derneği resmen kurularak faaliyete geçti.

Mardin 10.05.2019 10:39:02 0
TÜRKİYE`DE ARTIK  `BARIŞ`` VAR!

Merkezi Mardin'in  Kızıltepe ilçesi olan Barış Derneği resmen kurularak faaliyete geçti.Derneğin Kurucular kurulu şu kişilerden oluştu;


Cemil Aydoğan
Mehmet Şerif Öter
Abdülnasır Duyan
Hatip Seran
Abdülatif Nakşiöğlu
Ömer dunlayıcı
Ve İslam Akış 

Geçici Yönetim kurulu ve organlara bölgede bulunan önemli şahsiyetler yer aldı.
 

Genel Başkanlığa Türkiyede en fazla İnsan Hakları ve Barış ödülerini Alan, Uluslararası af örgütü (Amnesty İnternational) ödülü ve Pariste Milenyumda İnsan Hakları ve şovalyelik ödülünü alan,uzun süre Mardin İnsan hakları derneği ve Mezopotamya gazeteciler cemiyeti başkanlığını yapan,İki önemli Barış girişiminin mimarı olan, Barış Aktivisti, Gazeteci Yazar Cemil Aydoğan getirildi.
 

Genel Başkan yardımcılığına, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu genel Başkanı, Ortadoğununun en büyük Hubububat ticaret merkezi ve Zahireciler Derneği Başkanı İşadamı Mehmet Şerif Öter getirildi.
 

Genel sekreterliğe Marsiad (Mardin sanayici ve iş adamları derneği) Başkanı, Mardin Organize sanayi bölgesi başkanı ve Güneydoğu işadamları federasyonu başkanı Abdülnasır Duyan getirildi.
 

Saymanlığa Dini Alim Medrese eğitimi gören,İslami yazar, teorisyen, Seyda, Abdülatif Nakşioğlu getirildi.

Yönetim kuruluna Güneydoğu Muhtarlar federasyonu genel başkanı ve Türkiye muhtarlar konderasyonu genel başkan yardımcısı Hatip Şeran yeraldı.
 

Barış Derneği Başkanı Cemil Aydoğan derneğin kurylması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi;

''Barış Derneği Ülkemizde ilk defa 1977 tarihinde Rahmetli Büyükelçi Mahmut Dikerdem ve dönemin Milletvekileri tarafından kuruldu.Bu kurum 12 Eylül askeri darbesi ile beraber kapatıldı.

Demokrasi bedeli veren hayata olan bu kurucu ve yöneticilere kurumsal olarak teşekkür ediyorum.Açıklamasında bulundu.
Vefat edenlere Allahtan rahmet ediyorum; dedi.
 
 

Aydoğan Bu onurlu tarihin isim tapusu yani Türkiye'de tek bir isme sahip olan Barış Derneği şu andan itibaren bize geçmiştir; açıklamasında bulunan Aydoğan Barış Derneğimizin yönetim kurulunda yer alan sivil toplum ve kanaat önderliği tecrubeleri ile arkadaşlarımızın ve duyarlı halkımızın destekleriyle Ülkemizde ve Uluslararasında adil bir kulvarda, Evrensel değerlere bağlı kalarak, İnsan Hakları Barış ve Demokrasiye hizmet etmeye onurla devam edeceğimize inanıyorum;açıklamasına devam eden AydoğanYeni yönetime başarılar diledi.Bu tarihi coğrafyalarda bulunan Barış ve kardeşliğe duyarlı olan herkesin desteğini istedi.Barış sürecine muhatap olan tüm inançlı kardeşlerimize;
En derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum;

Açıklamasında bulundu.
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 

 

23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88