Yapılan araştırmalar dünyada 400 milyonun üzerinde diyabetlinin bulunduğunu ortaya çıkarırken, Türkiye?de ise 7 milyondan fazla diyabet hastası olduğu belirlendi.
Yapılan araştırmalar dünyada 400 milyonun üzerinde diyabetlinin bulunduğunu ortaya çıkarırken, Türkiye’de ise 7 milyondan fazla diyabet hastası olduğu belirlendi. Hastalığın en çok görüldüğü ilk üç ülke Çin, Hindistan ve ABD olurken, Türkiye hastalığın artış hızının en yüksek olduğu ülkelerden biri olarak dikkat çekiyor. Halk arasında şeker diye de bilinen hastalığın tedavisinde son yıllarda büyük aşama kaydedilirken, uzmanlar kandaki insülin maddesinin azlığından dolayı şekerin kanda yükselmesi sonucu ortaya çıkan diyabet hastalığının, zaman içerisinde sinir sistemi başta olmak üzere kalp ve damar hastalıklarına yol açtığını belirtiyorlar.
Medya Takip Ajansı Interpress’in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, yılbaşından bu yana sağlık sektörü ile alakalı yazılı basında 200 binden fazla haber yayınlanırken, bu haberler içerisinde diyabet ile ilgili yazılı basına 21 binden fazla haber yansıdığı belirlendi. Hastalığın tedavisinde kullanılan insülin ile ilgili ise basında 5 binin üzerinde haber çıktığı saptandı. Halk arasında gizli şeker olarak bilinen pre-diyabet ile alakalı yazılı basında 300 civarında haber çıkarken, yüksek kan şekeri (hiperglisemi) hakkında da basına 250’den fazla haber yansıdığı tespit edildi.
ARTUKLU HABER AJANSI