Üsküdar?da 14 ilden 2 bin kadar, Görme, İşitme, Zihinsel, Down, Bedensel Engelliler ve Otizm olmak üzere 6 grupta yer alan özel çocuklar engelleri aşmak için koştu.
Üsküdar’da 14 ilden 2 bin kadar, Görme, İşitme, Zihinsel, Down, Bedensel Engelliler ve Otizm olmak üzere 6 grupta yer alan özel çocuklar engelleri aşmak için koştu.
13. Özel Sporcular Atletizm Şenliği; Üsküdar Belediyesi, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Gençlik Spor Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi iş birliğiyle Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Kampüsü’nde başladı. 14 ilden 2 bin özel sporcunun katıldığı şenliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Ömer Avcı, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar katıldı.
Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 13 yıldır bu güzel organizasyonu devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Üsküdar Belediyesi olarak bir ilki daha başarmanın huzurunu yaşadıklarını belirten Başkan Hilmi Türkmen ‘’Spor yapmak istisnasız herkesin hakkı. Bu etkinlik de işte bu ana fikirden doğdu. Bu organizasyon 2007 yılında 344 sporcuyla başladı. Bu yıl iki binin üzerinde sporcumuz bizimle. Buradaki mutluluk her şeye değer’’ dedi. Son 15 yıl içerisinde hükümetin yaptığı çalışmalar sayesinde büyük yol kat edildiğini belirten Başkan Türkmen yıl boyu devam edecek engellilere yönelik etkinliklerle hem yollardaki hem de kalplerdeki engelleri kaldırmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Konuşmaların ardından Görme, İşitme, Zihinsel, Down, Bedensel Engelliler ve Otizm olmak üzere 6 grupta yer alan özel çocuklar engelleri aşmak için koştu. Yarışın sonunda ise kazanan tüm özel çocuklar oldu. Birbirinden özel çocukların sosyalleşmesini sağlamak için düzenlenen yarış sonunda koşuya katılan tüm çocuklara madalya verildi. Şenlikte Üsküdar Belediyesi Engelsiz Mehteran Takımı ve yine özel çocuklardan oluşan ritm ve halk oyunları ekipleri de gösteriler sergiledi.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55