TÜRKİYE?NİN SAĞLIĞINA ?YABANCI? İLGİSİ

Dünyada 35 ülkede faaliyet gösteren, Avrupa`nın ün büyük tıbbi laboratuvarı olan SYNLAB yeni yatırımlar için rotasını Türkiye?ye çevirdi.

Sağlık 7.11.2016 09:20:00 0
TÜRKİYE?NİN SAĞLIĞINA ?YABANCI? İLGİSİ

Dünyada 35 ülkede faaliyet gösteren, Avrupa'nın ün büyük tıbbi laboratuvarı olan SYNLAB yeni yatırımlar için rotasını Türkiye’ye çevirdi.

 

Türkiye’deki yatırımlarını artırma kararı alan SYNLAB, bu kapsamda Ankara ve İstanbul’da yeni laboratuvarları hizmete açmak için girişimlerde bulundu.

 

Şirketin yatırımları hakkında bilgi veren SYNLAB Türkiye Genel Müdürü Dr. İlker Kütükoğlu, Türkiye'nin son yıllarda büyük başarı gösterdiği sağlık hizmeti alanına en son teknolojik imkanlarla katkı sunmak istediklerini belirterek, “Şirketimiz Türkiye'deki yatırımlarını büyütecek” dedi.

 

SYNLAB'ın laboratuvar hizmeti veren şirketler arasında Avrupa'nın en büyüğü olduğunu, laboratuvarlarda günün koşullarına cevap verecek en son teknolojik imkanları kullanıldığını söyleyen Kütükoğlu, “Şirketimiz 2010'da Türkiye'ye geldi ve Ankara ve İstanbul'da hizmet vermeye başladı. Yeni laboratuvarlar hizmete açmak için girişimlerimiz devam ediyor” dedi.

 

SYNLAB'ın Türkiye'deki yatırımlarına devam edeceğini, her geçen gün sağlık hizmet alanında daha fazla söz sahibi olmak için projeler hazırlandıklarını belirten Kütükoğlu, şöyle devam etti:

 

"SYNLAB'ın 35 ülkede faaliyet gösteriyor olması ülkemiz açısında birçok avantajı var. Bünyesinde tıbbi, çevre ve gıda alanında 6 bin faklı test yapılabiliyor. Türkiye'de ise bin farklı test yapabiliyoruz. Yani siz Ankara ya da İstanbul'daki merkezde bugün 6 bin test hizmetine doğrudan ulaşabiliyorsunuz. Robotik sistemlerin kullanıldığı bu merkezlerde çok hızlı ve güvenilir sonuçlar elde edebiliyoruz. Yakın bir zamanda Türkiye'de çevre ve gıda testleri alanında da yatırımlar olacak. Böylece Türkiye'nin son yıllarda en çok başarılı olduğu sağlık hizmet alanına en son teknolojik imkanlarımızla katkı sunmak istiyoruz. Türkiye'nin aynı zamanda bölgesinde sağlık hizmetlerinde de söz sahibi ülke olacağına inanıyoruz."

 

YURT DIŞINA DA HİZMET VERİLİYOR

 

Ankara'daki hizmet verdikleri kamu hastanelerinden günlük bin 200'e yakın test örneklerinin kendilerine geldiğini aktaran Kütükoğlu, aynı zamanda yurt dışına da hizmet verdiklerini kaydetti.

 

Merkezin teknolojik ve insan kaynakları bakımından oldukça donanımlı olduğunu, talep edilmesi halinde kamu hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına eğitim programları ile edindikleri deneyimleri paylaşabileceklerini vurgulayan Kütükoğlu, "Ankara'daki hastanelerin laboratuvar bölüm başkanlarını ziyaret ettim. 'Asistanlarınızı bize gönderin eğitim verelim, deneyimlerimizi ve teknolojik birikimimizi paylaşalım' dedim. Bu noktada üzerimize düşen varsa ülkemiz ve milletimiz için yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00