TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU ASBAŞKANI SAMSAT;'MARDİN'İ DÜNYA'YA TANITACAĞIZ'

1. MARDİN DARA ANTİK KENTİ MTB CUP XCO DAĞ BİSİKLETİ ŞAMPİYONASI’nın ilk etabı tüm heyecanı ve coşkusuyla Mardin'de devam ediyor

23.10.2022 12:15:00 0
TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU ASBAŞKANI SAMSAT;

1. MARDİN DARA ANTİK KENTİ MTB CUP XCO DAĞ BİSİKLETİ ŞAMPİYONASI’nın ilk etabı tüm heyecanı  ve coşkusuyla Mardin'de devam ediyor.

 

Mardin'de “Pedallar Medeniyetlerin Beşiği Mardin’de” Sloganı İle  başlayan 1. MARDİN DARA ANTİK KENTİ MTB CUP XCO DAĞ BİSİKLETİ ŞAMPİYONASI'nın ilk etabı tamamlandı.Mardin'in  tarihi ve Turistik mekanlarının tanıtımını amaçlayan şampiyona ile ilgili açıklamalarda bulunan   Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanlarından Mehmet Samsa “Sözlerime Mardin’de bisiklet sporunun gelişimini kısaca özetleyerek başlamak istiyorum. Türkiye Bisiklet Federasyonu Mardin İl Temsilcisi olarak görev yaptığım 2017 yılında, Mardin’de düzenlenen “Medeniyetler Turu” yarışı ile başladığımız süreçte, ilimizde bisiklet yollarının ve Artuklu Üniversitesi kampüsünde Veledrom yapılması ile hem bisiklet sporunda önemli bir farkındalık oluştu, hem de bu süreç, Mardin’i bisiklet sporu konusunda marka olma yolunda öne çıkardı. 3 Kasım 2021 tarihinde yapılan Türkiye Bisiklet Federasyonu genel kurulunda sayın başkanımız Emin Müftüoğlu’nun teveccühüyle Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim. Ankara’da yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında Mardin’imizin ve bölgemizin tanıtımına destek vermek amacıyla Başkanımız tarafından Pistten Sorumlu As Başkanlığa getirildim. Malumunuz olduğu üzere Mardin’imizde Artuklu Üniversitesi kampüsünde pistimiz bulunmaktadır. Sizlerin desteği ile pistimizde çeşitli organizasyonlar yapmak istiyoruz” dedi.

 

Mardin’imizin tarihi kültürünü, medeniyetlere yaptığı ev sahipliğini ülkemize ve bundan sonra yapacağımız uluslararası yarışlarla tüm dünyaya tanıtacağız, sözlerine yer veren Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Mehmet Samsa, “Sezonun son MTB yarışı olması dolayısıyla çok sayıda sporcu, antrenör ve kulüpleri ağırlayacağız. Bu yarışmanın bitiminde UCI’ ye (Uluslararası Yarış Bisikletleri Birliğine) dâhil olması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak Mardin’de düzenlediğimiz bu yarışa çok büyük destek verdik, hiçbir şeyden geri durmadık. Ben şuna inanıyorum ki sizlerin ve medyamızın desteği ile tanıtım anlamında büyük bir zirve yapacağız. Bisiklet sporunun sağlık açısından önemi ise kesinlikle tartışılmaz olup Olimpiyatlarda branşı bulunan bisiklet sporunda, sporcularımızın ülkemizi gururla temsil edeceklerini ve başarıları ile göğsümüzü kabartacaklarını biliyoruz. Bu organizasyonda bizlere destek veren Valiliğimize, Büyükşehir Belediyemize, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma Komutanlığımıza, İl Sağlık Müdürlüğümüze, Çevre il Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara ve yöneticilerine teşekkür ederim. Yarışmamızın hayırlara vesile olması dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19