Türkiye Şampiyonu Diren Deniz, şimdi Avrupa yolunda…

İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Diren Deniz, 9-14 Temmuz tarihlerinde Macaristan’da düzenlenecek Avrupa Üniversiteler Arası Kick Boks Şampiyonası’nda üniversitesini temsil edecek.

Spor 9.07.2024 13:14:00 0
Türkiye Şampiyonu Diren Deniz, şimdi Avrupa yolunda…

Türkiye Üniversiteler Arası Kick Boks Yarışması’nda şampiyon olan İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Diren Deniz, 9-14 Temmuz tarihlerinde Macaristan’da düzenlenecek Avrupa Üniversiteler Arası Kick Boks Şampiyonası’nda üniversitesini temsil edecek. Küçük yaşlardan itibaren dövüş sporlarıyla ilgilenen Diren Deniz, gelecekte cerrah olmayı hedeflediğini belirtti. Diren Deniz’e göre tıp eğitimi ve profesyonel spor hayatını bir arada başarıyla yürütmesinin sırrı her ikisini de çok sevmesi…

İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Diren Deniz, Şubat ayında düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Kick Boks Şampiyonası’nda birinci olan Diren bu başarısının ardından şimdi de Avrupa yolunda.

Küçük yaşlardan itibaren dövüş sporlarıyla ilgiliyim

Küçük yaşlardan itibaren dövüş sporlarıyla ilgilendiğini belirten Diren Deniz, “Babam taekwondoda milli takım antrenörü olduğu için daha ortaokul dönemlerimde taekwondo yapmaya başladım. Amatör olarak yüzme, voleybol ve badminton gibi sporlarla da ilgilendim. Profesyonel olarak taekwondo ve kick boks yapıyorum” dedi.

Başarılarımı en büyük destekçim olan aileme borçluyum

Diyarbakır’da yaşayan ailesinin her zaman kendisine destek olduğunu belirten Diren Deniz, “Onların varlığı ve desteği ile bu başarıları elde ediyorum.” dedi.

Antrenmanlarımı aksatmadan yapıyorum

Antrenmanlarına her koşulda devam ettiğini belirten Diren Deniz, “Ailem Diyarbakır'da yaşıyor, ben İstanbul'da yurtta kalıyorum, antrenman yapmak benim için biraz daha zor olabiliyor fakat okul dönemlerimde üniversitemin spor salonunu kullanıyorum, kalan zamanlarda ise Diyarbakır'daki antrenörümün ve babamın yönlendirmeleriyle antrenmanlarımı sürdürüyorum” dedi.

Akademik ve sportif başarı bir arada…

Tıp fakültesinde öğrenci olmanın zorluklarına rağmen hocalarının desteğiyle hem akademik başarı hem de sportif başarı sağladığını belirten Diren Deniz, “Tıp fakültesi öğrencisi olmak zor ve çok emek istiyor. İlk kazandığım yıl zaman yönetimi konusunda çok zorlandım. Profesyonel spor hayatımla derslerimi bir arada yürütmek biraz zamanımı aldı fakat planlı olmaya gayret ettim. Hem spor hem de akademik hayatımı bir arada yürütmeye çalıştım. Tıp fakültesi küçüklüğümden beri hayalimdi. Gelecekte cerrah olmayı istiyorum” dedi.

Ailesine ve hocalarına teşekkür etti

Tıp eğitimi ve profesyonel spor hayatını bir arada başarıyla yürütmesinin sırrının her ikisini de çok sevmesi olduğunu belirten Diren Deniz, “Her zaman yanımda olan aileme, üniversiteme ve üniversitemin spor koordinatörüne çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor