Türkiye’nin En Güzel Atı Seçiliyor

EQUIST Fuarı’nda yapılacak olan yarışma sonucunda Türkiye’nin En Güzel Atı seçilecek. Kazananlara çeşitli ödüller verilecek.

Yaşam 1.05.2024 11:26:00 0
Türkiye’nin En Güzel Atı Seçiliyor

EQUIST Fuarı’nda yapılacak olan yarışma sonucunda Türkiye’nin En Güzel Atı seçilecek. Kazananlara çeşitli ödüller verilecek.

--TRUVA Dergisi’nin organize ettiği ve iki kategoride yapılacak yarışmanın bir ayağına tüm at cinsleri ile katılmak serbest. Diğer ayakta ise yalnızca safkan yarış atları olacak.

At ve Binicilik Fuarı EUQIST Istanbul Horse Show kapsamında bu yıl 4.’sü düzenlenecek At Güzellik Yarışması ile 2024 yılının en güzel atı seçilecek. “At ve Binicilik Dergisi TRUVA tarafından EQUIST – İstanbul Horse Show etkinlikleri kapsamında düzenlenen At Güzellik Yarışması bu yıl her cins atın katılımıyla daha da renkli bir şekilde gerçekleşecek.” diyen EKO Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun, “Türkiye’nin en güzel atını seçmek için her şey tamam. Artık iş yarışmacıların hazırlıklarını tamamlamasına kaldı. ‘En güzel at benimki’ diyen kim varsa katılmaya çağırıyoruz.” diyerek şunları söyledi:

“Bu yıl yarışmamızı biraz daha zenginleştirdik. İster pony, ister yerli, ister engel ya da hız yarışı, ister frizyen olsun, her tür at ile yarışmaya katılmak mümkün. Burada amaç, zaten birer güzellik abidesi olan atların sahiplerinin, özellikle de minik at sahiplerimizin bakım ve tutumunu ödüllendirmektir. Elbette güzel bir at iyi de bakılmışsa, sahibi ödülü hak ediyor demektir.

Tüm at sahiplerine yarışmaya katılmalarını tavsiye ediyorum. Önümüzde iki ay daha var ve bu süre içinde atlarını hazırlayabilir. Atlarının yele, kuyruk, tüy, tırnak ve diş bakımlarını tamamlayabilir, beslenmesini ve doğru bir çalışma ile form tutmasını sağlayabilirler. Ayrıca atlarını kalabalık seyirci önünde rahat kontrol edebilmek için sosyalleştirebilir, bolca alkış alıcı birkaç numara bile öğretebilirler.”

Safkanlar Ayrı Yarışacak

Türklerin at ile tarihsel bağları olduğunu belirten İlker Altun, “buna rağmen dünyada bilinen bir at ırkı yaratılamamıştır” diyerek şöyle devam etti:

“Geliştirdiği at ırkına İngilizler bile ‘Safkan’ derken, bizim yarış dünyası ‘İngiliz Atı’ demektedir. Daha da ötesi, terk etmek zorunda kaldığı imparatorluk topraklarında kalan atlardan seçip getirerek, ülkedeki anaçlarla çoğalttığı atlara da ‘Arap Atı’ demektedir. Yarışmamızın bir kategorisi de işte bu ‘yerli’ safkan atların ırk özelliklerini en iyi yansıtan atı seçmek ve böylece atın ırkının daha da güzelleşmesini, isim yapmasını ve marka değeri edinmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Bu nedenle yarışmanın ikinci kategorisi, düz koşu amacıyla yetiştirilmiş bu atlar arasında yapılacaktır.”

İki kategorideki yarışmanın ilk ayağı, fuarın açılış tarihi olan 30 Mayıs 2024’de yapılacak. Bu ayakta her cins atın katılabildiği ‘2024 Türkiye’nin En Güzel Atı’ yarışması gerçekleştirilecek. Yerli safkanlar, fuarın ikinci günü olan 31 Mayıs 2024 tarihinde yarışacak. Her iki yarışmanın sonunda dereceye girenlere çeşitli ödül ve hediyeler verilecek.
Yarışmaya ilişkin olarak www.truvamagazine.com, www.equist.org ya da eko@ekofuar.com.tr adresinden bilgi edinilebilir.

Uluslararası At ve Binicilik Fuarı EQUIST İstanbul Horse Show

Uluslararası At ve Binicilik Fuarı EQUIST İstanbul Horse Show, 30- Mayıs-1 Haziran 2024 tarihleri arasında Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. EQUIST’in katılımcıları at ve binicilik dünyasının önemli markalarını temsil edecek. At ve binici kıyafetleri, üretim, besleme, bakım, tedavi, taşıma, spor ve yarışma amaçlı eğitim, box, tavla, açık-kapalı manej başta olmak üzere sektörün tüm gereksinimine yanıt verecek ürün ve hizmet grupları, EQUIST’de sergilenecek. Türk at camiası üyelerinin yanı sıra, Ortadoğu ve Orta Asya Türki Cumhuriyetleri’nden yüksek ilgi gören EQUIST sektöre gönül verenleri tekrar aynı çatı altında toplayacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI
 


Anahtar Kelimeler: Türkiye’ Güzel Seçiliyor
30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29