Türkiye’nin renkleri Mamak’ta

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Kültürel Miras Platformu tarafından düzenlenen “Türkiye Solo Halk Dansları Ödül Töreni” ne katıldı.

Ankara 16.11.2020 11:42:00 0
Türkiye’nin renkleri Mamak’ta


Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Kültürel Miras Platformu tarafından düzenlenen “Türkiye Solo Halk Dansları Ödül Töreni” ne katıldı. Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde Doğu’dan Batı’ya Türkiye’nin tüm renklerin birbirinden güzel oyunlar sergiledi. Elemeler ardından finale kalan 18 ekipten Kütahya Yöresi birincilik, Aydın Yöresi ikincilik ve Diyarbakır Yöresi de üçüncülük ödülü aldı. Ekiplere ödüllerini Başkan Köse verdi.

 

 

Kültürümüzü ihya edeceğiz

Türkiye’nin farklı kültürlerle zenginleşerek gelişmiş, insanlık tarihine damga vurmuş bir medeniyetin mirasçısı olduğunu kaydeden Başkan Köse, finalist şehirleri tebrik ederek, kültürün her alanında birikimlere sahip çıkılarak, değerleri yaşatan çalışmaların öne çıkarılıp desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Köse, “Kültür, sadece kitap, sadece müzik, sadece mimari değildir. Kültür, bütün bunları içine alan bir hayat biçimidir. Selamlaşmamızdan başlayan, oturup-kalkışımıza, giydiğimize, yiyip, içtiğimize, evimizin düzenine kadar, kimliğimizin tüm unsurlarını, sahip olduğunuz kültür belirler. İstanbul’a Fatih’in gözüyle bakmazsanız, sadece taş ve beton yığınlarıyla denizin karışımından ibaret bir şehir görürsünüz. Bursa’yı Orhan Gazi’nin gözüyle, Edirne’yi Sultan Murat’ın köşesinden seyretmezseniz, bu şehirlerin ve temsil ettikleri medeniyetin sırlarına vakıf olmazsınız. Biz, hem medeniyet birikimi, hem tarihi geçmişi, hem de devlet geleneği bakımından çok farklı bir milletiz. Çağ kapatıp çağ açmış bir ecdadın torunları olarak, kendimize yeni ve büyük bir gelecek inşa etme gücüne, iradesine, imkanına sahibiz. Teknolojik gelişimi takip ederken bir yandan da teknolojiyi kendi kültürümüzü yeni kuşaklara aktarma konusunda etkin bir şekilde kullanmanın yollarını aramalıyız. Bize düşen, günümüzün ihtiyaçlarıyla yeniden yorumlayarak kültürümüzü ihya etmek, geleceğe taşımaktır” dedi. Programda Başkan Köse’ye AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl eşlik etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


Anahtar Kelimeler: Türkiye’ renkleri Mamak’
25.1° / 13°
  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00