Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği 23. Yaşında

Türk Dünyasından Haberler 19.10.2015 16:36:27 0
Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği 23. Yaşında

Her yıl 25 Ekim Türkmen gençliği ana kuruluşu Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliğinin kuruluş yıl dönümünü kutluyor.Türkmeneli Öğrenci ve Gençler birliği 1992 tarihinden önce Türkmen sahasında çalışan Türkmen gençlik hareketinin ortaya çıkardğı doğal bir barıdır. 
Güzelim Erbilde kurulan birlik Baas rejimi döneminde yıllarca rejime karşı Türkmen Milli haklarını müdafaa ederek mücadele vererek bugünlere geldi..

Türkmeneli öğrenci ve gençler birliği Genel Başkanı Mardin Gökkaya,Birliğin Tarihçesi ve Faaliyetleri hakkında Şunları söyledi:

''Her yıl 25 Ekim Türkmen gençliği ana kuruluşu Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliğinin kuruluş yıl dönümünü kutlamaktadır. Türkmeneli Öğrenci ve Gençler birliği 1992 tarihinden önce Türkmen sahasında çalışan Türkmen gençlik hareketinin ortaya çıkardğı doğal bir barıdır. 
Güzelim Erbilde kurulan birliğimiz Bais rejimi döneminde yıllarca rejime karşı Türkmen Milli haklarını müdafaa ederek mücadele vermiştir. Birliğimizin 2003 yılına kada devam eden bu gizli mücadele sırasında birliğimizin tarih sayfalarını şan şerefle dolduran idam edilerek onlarca şehit vermiştir. Birliğimizin çatısı altında mücadele edip şehit düşen tüm ağabeylerimize Allahtan rahmet dileriz. 
Bais rejiminin 4.9.2003 tarihinde yıkılışından sonra TÖGB mücadelesini açık bir şekilde devam ettirmek için Birliğin Genel Merkezini Türkmenelinin Başkenti olan Kerküke taşıdı ve tüm Türkmeneli’nde kollar ve bürölar açılmıştır. Bu uzun tarih sırasında adını Türkmen tarihinde altın harflarla yazmayı başaran birliğimiz mücadelesine 2003 taihinden sonrada milli haklarımızı talep etmeye devam etmiştir. Bais rejiminin yıkılışından sonra birliğimiz milli haklar konusunda yine büyük başarılara imza atmıştı. Bunların en önemlisi birliğin son olan 6.Olağan üstü Kurultayından sonra başlayan ciddi çalışmalar neticesinde elde edilen en önemli milli haklarımızdan birisi olan Türkmence Eğitimi ve Türkmence Eğitiminin başarılı olması için birliğimizin harcadığı sonsuz çabalar olmuştur. 
TÖGB tüm Türkmeneli Gençliğini birleştirerek yatiştirdiği mücadeleci gençleriyle ve şehit verdiği elemanlarıyla Türkmen siyasetinde elle tutulur büyük etkisi olmuştur. Böylece Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği Türkmen gençliğinin gerçek temsilcisi olduğunu ispat etmiş ve gerçek ağırlığını orta komuştur. 
Bu değerli münasebetle Birliğimiz için kuruluş gününden belirlenen hedeflerin çizilen yolundan hiç bir zaman ayrılmadığımız gibi hedeflerimizi gerçekleştirip milli haklarımızın tamamını kazanana kadar yüce milletimize ve bu hedefler üğrunda şehit düşen tüm mücadeleci ağabeylerimize ve arkadaşlarımıza söz veriyoruz.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04