TÜRKMENLERDEN TAZEHURMATU KİMYASAL SİLAH SALDIRISINA PROTESTO

Antalya?da Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği üyeleri, terör örgütü IŞİD?in Kerkük kentine bağlı Türkmen kasabası Tazehurmatu?ya kimyasal silah (hardal ve klor gazı) saldırısını protesto etti.

Türk Dünyasından Haberler 27.03.2016 20:48:52 0
TÜRKMENLERDEN  TAZEHURMATU KİMYASAL  SİLAH SALDIRISINA PROTESTO

Antalya’da Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği üyeleri, terör örgütü IŞİD’in Kerkük kentine bağlı Türkmen kasabası Tazehurmatu’ya kimyasal silah (hardal ve klor gazı) saldırısını protesto etti.

Antalya‘nın en kalabalık ve hareketli yeri Kazım Özalp Caddesi Kışlahan Meydanı'nda toplanan Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği üyesi yaklaşık 100 kişi IŞİD’in Türkmen kasabası Tazehurmatu’ya kimyasal silahlasaldırmasını protesto etti. Ellerinde Türkmen ve Türk bayrakları ile "Kahrolsun IŞİD-PKK", "Kerkük Türk'tür, Türk kalacak" "Ne Mutlu Türküm Diyene" slogan atan gruba, birçok sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Kerküklü, dünyanın Irak Türkmenlerinin sorunlarına duyarsız kaldığını savundu.

Bölgede bir takım grupların federasyon ilan ettiğini aktaran Kerküklü, "Türkmenlerin öz yurdunda kayıtsız kalması kabul edilemez. Dünya ve koalisyon güçleri bu durumu çözemezse, Türkmen halkı geçmişine bağlı kalarak, bağımsızlığını, federatif yapısını ilan etme durumunda kalacaktır. Bu haykırış her durumda yüksek sesle duyurulacaktır. Her Türkmen bir neferdir, bugün verilecek emekler geleceğin Türkmen çocuklarına armağanımız olacaktır" diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI*ANTALYA


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07