TÜRSAB BAŞKAN ADAYI ÇAKMAK`TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

TÜRSAB Başkan Adayı Çakmak: TÜRSAB`ın, ulusal turizm sektörünün sancılı gelişim yıllarında birçok yararlı katkılara imza atmış olduğu, muhakkaktır''

Gündem 28.09.2013 12:22:06 0
TÜRSAB BAŞKAN ADAYI ÇAKMAK`TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

TÜRSAB Başkan Adayı Çakmak: TÜRSAB`ın, ulusal turizm sektörünün sancılı gelişim yıllarında birçok yararlı katkılara imza atmış olduğu,muhakkaktır’’

- ‘’Bugün 7 Bine ulaşan TÜRSAB Üyesi Seyahat Acenteleri, tüm yurt sathına yayılan çok değerli ticari varlık oluşturmaktadır’’

Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, ‘’ TÜRSAB`ın, ulusal turizm sektörünün sancılı gelişim yıllarında birçok yararlı katkılara imza atmış olduğu, muhakkaktır’’ dedi.

Çakmak, TÜRSAB’ın kuruluşunun 41. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.  Tüm dünyada sağlıklı bir gelişim içinde olan turizm piyasasında, ülkemizin son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu kazanımların, ulusal kıvançları olduğunu belirten Çakmak, ‘’Türk Turizminin yola çıkışıyla birlikte, 1618 Sayılı Özel Yasa ile kurularak, 28.09.1972 tarih ve 14320 Sayılı Resmi Gazete yayımıyla, TÜRSAB bugün 41 Yaşını tamamlamıştır. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği olarak, o dönemin kritik bir piyasa atılımı ve modern STK`sı olarak devreye giren TÜRSAB`ın, Ulusal turizm sektörünün sancılı gelişim yıllarında birçok yararlı katkılara imza atmış olduğu, muhakkaktır’’ ifadelerini kullandı.

-‘’Henüz yolun başındayız’’-

‘’Fakat açık ve net olarak bilinmelidir ki, turizmin `gelişmiş olduğu sanılan` günümüzde bile henüz yolun başındayız ve önümüzde Anadolu turizm değerleri ile kat edilecek çok kritik aşamalar mevcuttur’’ diyen Çakmak, şunları kaydetti:

‘’Bugün turizm sektöründe en önde gelen sorun olan "arz-talep dengesizliği" kapsamında, çok kıymetli
yatırımlarla arz edilerek gelişen otel yataklarımızın hızına ulaşamayan bir talep yetersizliği vardır. Satışı yapılamayıp dolamayan `yatakların pazarlaması` ise, doğrudan Seyahat Acentelerimizin ve Tur Operatörlerimizin görev alanıdır. Bu bakımdan, TÜRSAB`ın çok kritik hizmetleri gündemdedir. 

Bugün 7 Bine ulaşan TÜRSAB Üyesi Seyahat Acenteleri, tüm yurt sathına yayılan çok değerli ticari varlık oluşturmaktadır. Tüm Acentelerimiz turizmin neferleri olarak, gelişmesine devam eden turizm ticaretine özel katkılarını sağlamak yönünde, canla-başla her türlü gayretlerini esirgemeksizin çalışmaktadırlar. Fakat, dağınık ve karmaşık bir yapıya sahip turizm piyasasında yıllardır oluşan engellere bağlı olarak, uzun yıllarca aşılamayan tıkanıklıklar birikmiş ve yoğunlaşmış haldedir. 

Dışarıdan bakıldığında `başarılı` olarak gözüken turizm, gerçekte ciddi yasal ve örgütsel sorunlar içinde bunalmıştır. Turizmin tüm paydaşlarının ve alt sektörlerinin birlikteliği sayesinde, Ulusal bir atılımla bu engellerin en seri şekilde aşılacağı muhakkaktır. Bu bakımdan, Türk Turizminde en eski ve yasal statüye sahip Sivil Toplum Kurumu olan TÜRSAB`ın, ülke turizmine etkili katkılarının devamını dileriz. 

Dünya Turizminde çok daha özgün yerlere ulaşarak, 2023 Yılında 50 Milyar değil 100 Milyarlık dış turizm gelirlerine ulaşmasını hedeflediğimiz Türk Turizminin katalizörü olan TÜRSAB`ın 41.Kuruluş Yıldönümünü kalpten kutluyor, müstesna başarılarının devamını diliyoruz.’’Dedi.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


40.1° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00