Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çeşitli incelemeler ve temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çeşitli incelemeler ve temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi.Mardin havaalanında Karaismailoğlu'nu Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş ve İl Protokolü karşıladı.
Kızıltepe'de mevcut ulaşım sorununun çözüme kavuşturulması ve yapılacak çevre yolu için Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’ndan detaylı bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, ilçe esnafını ziyaret ederek sorun ve talepleri dinlendi.
Mardin Valilik Makamında Vali Mahmut Demirtaş ile de görüşen Karaismailoğlu, Buradan PTT İl Müdürlüğüne geçerek çalışanlar ve vatandaşlarla da muhabbet etti.
Kasımiye Medresesi'nde Milletvekili Şeyhmus Dinçel’den Medresenin tarihi ve hikâyesi hakkında bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, Cuma Namazını burada kıldıktan sonra Deyrulzafaran Manastırı'nda da Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen'den Manastır hakkında detaylı bilgi aldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha sonra Midyat ve Dargeçit Belediyesini ziyaret etmek üzere yola çıktı. Yol yapımında çalışan işçiler ile de bir araya gelen Karaismailoğlu’nu Midyat Belediye Bahçesinde Mehter Takımı karşıladı.
Bakan Karaismailoğlu, Midyat ilçesinin tarihi sokaklarında vatandaşlar ile bir araya geldikten sonra Kültür evini ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamallarda; “Bu şehirde tarih nefes alıp veriyor.” Bizde bu şehrin nefesini daha da kuvvetlendirmek için yola çıktık. Bugüne kadar sadece Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Mardin’in ulaşım ve iletişim altyapısı için 3 milyar 250 milyon lira üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Şehrimizi, Şanlıurfa’ya, Diyarbakır’a, Şırnak’a ve Batman’a bölünmüş yollar ile bağladık. Sadece 20 kilometre BSK’lı yolu var iken, 324 kilometre daha bitümlü sıcak kaplama yaparak toplamda 344 kilometreye çıkardık. Mardin’i daha güvenli ve konforlu yollarla tanıştırdık. Mardin Havalimanı’nın pistini ve terminal binasını büyüttük. 2003 yılında 19 bin olan yolcu sayısını, 2019 yılında 568 binin üzerine çıkardık. Osmanlıdan beri el değmeyen 350 kilometrelik Gaziantep-Karkamış -Nusaybin demiryolunu yeniledik. Bölgenin ticaretine, ekonomisine can verecek yeni demiryolu projeleri planladık. Ülkemizin en büyük fosfat kaynağı olan Mazıdağı ilçesinde üretilen hammadde ve ürünlerin demiryolu ile taşınabilmesi amacıyla Diyarbakır-Mazıdağı (Mardin) Demiryolu İltisak Hattı Projesine başladık. 53 km uzunluğundaki projenin inşaat çalışmalarında %60 üzerinde fiziki ilerleme gerçekleştirdik. Şanlıurfa-Mardin Hızlı Demiryolu etüt projesini başlattık ve %45 fiziki ilerleme gerçekleştirdik. Şanlıurfa-Mardin Hızlı Demiryolu yanı sıra Nusaybin-Cizre-Silopi-Habur Yeni Demiryolu Projesi ile 133 kilometre uzunluğunda elektrikli, sinyalli ve çift hatlı hızlı demiryolu yapımını da planladık. Etüt proje çalışmalarında %82 fiziki ilerleme sağladık. Ayrıca Mardin’i bölgesel bir lojistik üs yapmak içinde düğmeye bastık.Mardin ve çevresinde bulunan fabrika ve sanayi bölgelerine hitap edebilecek özellikte, ithalat ve ihracat taşımaları için Mardin (GAP) lojistik merkezi kurulması çalışmalarına da başladık. Söz konusu lojistik merkez ile Türkiye Lojistik Sektörüne 1,5 milyon ton taşıma kapasitesi sağlanacak ve ülkemize 441 bin m2 lojistik alan kazandırılacak. Etüt Proje hazırlama ihalesine çıkılması için çalışmalarımız devam ediyor. Ulaşım yatırımlarının yanı sıra Mardin’e iletişim alanında çağ atlattık. Fiberoptik kablo uzunluğunu 696 kilometreden 2.bin 781 kilometreye çıkardık. Hızlı internet kullanıcısı adeta yok iken, bugün 552 bin üstünde hızlı internet abonesi bulunuyor. 34 PTT şubesini otomasyona açtık ve şubelerin 16’sını PTTBANK haline getirdik. Mardin bizim için çok önemli bir değer. Biz Mardin’i Türkiye’de kardeşliğin örnek şehri olarak görüyoruz. Gittiğimiz her yerde Mardin’den övgüyle bahsediyoruz. diye konuştu.‘’
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55