Ulusal Ajans Başkanı Astarcı, Mardin'de Gençlerle Buluştu

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, Mardinli gençlerin yoğun ilgi gösterdiği "Gençlerle Samimi Sohbet" etkinliğinde gençlik projeleri ve Avrupa'daki olanakları mercek altına aldı.

Mardin 17.10.2025 19:19:00 0
Ulusal Ajans Başkanı Astarcı, Mardin

MARDİN - Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, Mardinli gençlerin yoğun ilgi gösterdiği "Gençlerle Samimi Sohbet" etkinliğinde gençlik projeleri ve Avrupa'daki olanakları mercek altına aldı.

Başkan Astarcı, Genel Başkan Ali Haydar Ustaosmanoğlu'nun himayeleri ve destekleriyle Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) ile Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortak daveti üzerine dün akşam (15 Ekim Çarşamba) saat 19:30'da Mardin Şehidiye Genç Ofisi'nde gençlerle bir araya geldi. Yoğun katılımın gözlendiği buluşmada Astarcı, gençlerin sorularını içtenlikle yanıtlayarak uluslararası programlar konusunda onlara rehberlik etti.

 

Ulusal Ajans Fırsatları: Erasmus+ ve ESC'ye Davet

 

Söyleşinin odak noktasını, Türkiye Ulusal Ajansı'nın koordinasyonunda yürütülen Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı (ESC) gibi gençlere özel imkânlar oluşturdu. Başkan Astarcı, bu programların gençlere sadece küresel deneyim değil, aynı zamanda yeni beceriler edinme, farklı kültürleri tanıma ve özgün tasarılarını hayata geçirme olanağı sağladığının altını çizdi. Astarcı, gençlere vizyonlarını geniş tutmaları yönünde çağrıda bulunarak, "Hayal kurmaktan ve adım atmaktan çekinmeyin," dedi.

 

Milli Ruhtan Beslenen Vizyoner Gençlik Vurgusu

 

Başkan Astarcı, küresel imkânların yanı sıra gençliğin milli kimliğini ve öz değerlerini korumasının vazgeçilmez önemine dikkat çekti:

"Bizim temel misyonumuz; vatanına ve milletine sadakatle bağlı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir neslin, aynı anda dünyanın tüm fırsatlarından yararlanmasını sağlamaktır. Kurumumuzun kapıları, vizyonu ve projesi olan tüm genç yeteneklerimize sonuna kadar açıktır. Mardin'in enerjisi ve genç potansiyeli çok yüksek. Buradan ulusal ve uluslararası arenada ses getirecek nice başarılı tasarı çıkacağına yürekten inanıyorum."

Etkinlik, gençlerin proje başvuruları, gönüllülük faaliyetleri ve yurt dışı eğitim süreçleri hakkındaki merak ettikleri konuları doğrudan sorma fırsatı buldukları verimli bir soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Teşekkür ve Kapanış Konuşmaları

Programın kapanış bölümünde ilk olarak söz alan Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) Mardin İl Koordinatörü Mustafa Demir, "Bu değerli buluşmanın gerçekleşmesine sundukları destek ve katkılardan dolayı Genel Başkanımız Ali Haydar Ustaosmanoğlu'na minnettarız. Ayrıca, Sayın Başkanımız İlker Astarcı'ya ve ev sahipliği için Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Beytullah Birlik'e teşekkür ederiz. Mardin'de gençlerin küresel fırsatlara erişimi adına güçlü bir adım attık," ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye gelen Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik ise, "Sayın Başkanımız İlker Astarcı'yı şehrimizde ağırlamaktan onur duyduk. Gençlerimizin ufkunu açan bu tür etkinlikler, Bakanlığımızın yetenekli ve nitelikli gençlik yetiştirme hedefine somut bir katkıdır. Emeği geçen tüm paydaşlara şükranlarımı sunuyorum," şeklinde konuştu.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

25.5° / 15.4°
  • BIST 100

    10208,76%-1,56
  • DOLAR

    41,94% 0,25
  • EURO

    48,97% -0,13
  • GRAM ALTIN

    5725,76% -1,66
  • Ç. ALTIN

    9886,33% 1,99