Uluslararası Su Sporları Festivali 2 Bin Sporcunun Mücadelesine Sahne Oldu!

5.Uluslararası Su Sporları Festivali, 25 Ağustos Pazar günü Maltepe Orhangazi Şehir Parkı`nda yaklaşık iki bin sporcu ve binlerce İstanbulluyu bir araya getirdi.

25.08.2019 16:51:29 0
Uluslararası Su Sporları Festivali 2 Bin Sporcunun Mücadelesine Sahne Oldu!

5.Uluslararası Su Sporları Festivali, 25 Ağustos Pazar günü Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda yaklaşık iki bin sporcu ve binlerce İstanbulluyu bir araya getirdi. İkinci kez uluslararası statüde gerçekleşen festivalde, yüzme, su topu, dragon boat ve modern pentatlon yarışları kıyasıya mücadelelere sahne olurken, extreme su sporları gösterileri ve eğlenceli aktivitelerle binlerce İstanbullu unutulmaz bir Pazar günü yaşadı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul'un, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve ilgili 4 federasyonla işbirliği içerisinde bu yıl 5. kez düzenlediği Uluslararası Su Sporları Festivali, 24-25 Ağustos tarihleri arasında Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda 40 bin metrekarelik bir alan üzerinde gerçekleştirildi. Cumartesi günü sporcuların kıyasıya mücadelesi ile başlayan etkinlik, Pazar günü extreme su sporları gösterileri, yarışmalar, canlı müzikler, sahne etkinlikleri, deniz üstü eğlenceleri, kara etkinlikleri ve daha birçok aktiviteyle yaklaşık 20 bin İstanbulluya aileleriyle birlikte keyifli bir gün yaşattı. Etkinliğe İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, İBB Başkan Danışmanları Ertan Yıldız ve Yiğit Oğuz, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur katıldı.

 

Bu yıl ikinci kez uluslararası statüde gerçekleşen festivalde yaklaşık iki bin sporcu mücadele etti. Her sene sporun ve eğlencenin bir arada olduğu festivalde master sporcular, çocuklar ve engelli sporcular için yüzme yarışları, dragon boat yarışları, su topu turnuvası, modern pentatlon müsabakaları, su jeti ve fly board gösterileri ile toplam 6 su sporu branşında etkinlikler düzenlendi.

 

Türkiye'de ilk kez Uluslararası Su Sporları Festivali kapsamında düzenlen 'açık su ada turu yarışı' 5000 metre genel klasman kadınları birincisi 1.11.36'lık derecesi ile (1 saat 11 dakika 36 saniye) Galatasaray Spor Kulübü sporcusu Nilay Erkal olurken, genel klasman erkekler birincisi 1.08.00'lık derecesi ile Kınalı Ada Su Sporları Kulübü sporcusu Arek Can Kuruğoğlu oldu. 1500 metre yüzme yarışı kadınlarda ise Özlem Ör birinci olurken, erkeklerde Efe Erduran birinciliğe adını yazdıran isim oldu.

 

Festivalin bir diğer dikkat çeken branşlarından Su Topu Turnuvası birincisi Hırvatistan olurken, Türkiye takımı ikinci, Gürcistan üçüncü, Slovenya ise dördüncü oldu. Su topunun gol kralı ise Türk takımından Efe Kuloğlu oldu.

 

Gün boyu birbirinden renkli etkinliklerin düzenlendiği festival saat 19.00'da düzenlenecek Jabbar & Deeperise konseriyle son bulacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00