ULUSLARARASI KADIN ŞİİRİ FESTİVALİ “FEMİNİSTANBUL” 6 YAŞINDA!

UNESCO’ya bağlı Uluslararası Şiir Organizasyonları içinde yer alan, “FeminİSTANBUL Kadın Şiiri Festivali” bu yıl altıncı kez, 6-9 Ekim 2022’de, Kartal Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenecek.

Yaşam 4.10.2022 09:44:00 0
ULUSLARARASI KADIN ŞİİRİ FESTİVALİ “FEMİNİSTANBUL” 6 YAŞINDA!

UNESCO’ya bağlı Uluslararası Şiir Organizasyonları içinde yer alan, “FeminİSTANBUL Kadın Şiiri Festivali” bu yıl altıncı kez, 6-9 Ekim 2022’de, Kartal Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenecek. “Küresel Krize Karşı Küresel Şiir” manifestosuyla yola çıkan FeminİSTANBUL, kadınlığın sorunlarına dair evrensel bir fikir, sanat ve diyalog platformu olma hedefini sürdürüyor.

 

Uluslararası FeminİSTANBUL Kadın Şiiri Festivali,6-9 Ekim tarihleri arasında altıncı kez düzenlenecek. Ana temasını kadın, kadın sorunları, kadının her türlü halini içeren durumlar olarak tanımlayan koordinatörler, festivali cinsiyetçi ya da salt feminist bir festival olmamakla birlikte Türkiye’de bir ilk olarak tanımlıyorlar. Kadın temalı şiirleriyle, kadın, erkek, LGBTİ+ her dilden, cinsten, dinden, ırktan ve milletten şair bu etkinliğe katılıyor.

 

Dünya Şairleri Uluslararası ‘FeminİSTANBUL’Kadın Şiiri Festivali’ne Geliyor

Bu yıl festivalin organizasyon komitesinde Hilal Karahan, Emel Koşar, Dilruba Nuray Erenler ve Ayça Erdura var. Danışma kurulunda Zeynep Altıok Akatlı, Nesteren Davutoğlu, Arzu Çerkezoğlu, W. B. Bayrıl; teknik yardım ekibinde Mengü Bahadır Bayrıl, Hatice Kumalar yer alıyor. Festival, dünyanın her yerinden gelen şairleri ağırlamaya devam ediyor. Hindistan, Peru, Bolivya, İran, Filiztin, Arap ülkelerinin her biri, İtalya, İspanya, Romanya, Bulgaristan, İngiltere, İsviçre, Lüksemburg, Sırbistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Almanya, Fransa, ABD, Macaristan, Malezya, ...’dan gelen şairler kendi ülkelerindeki kadınların sorunlarını şiirle dile getiriyor; birlikte çözüm üretmeye çalışıyor ve ulusal kıyafetleriyle şiir okuyorlar.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI 


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35