Uluslararası Öğrenciler Ankara’da!

“Yerelden Ulusala Tecrübe Paylaşımı” projesi kapsamında Uluslararası Sancak Derneği tarafından Ankara’ya gezi düzenledi.

Ankara 28.02.2024 14:37:00 0
Uluslararası Öğrenciler Ankara’da!

“Yerelden Ulusala Tecrübe Paylaşımı” projesi kapsamında Uluslararası Sancak Derneği tarafından Ankara’ya gezi düzenledi.

 Çeşitli alanlarda faaliyet yürüten kurum ve kuruluşlar ziyaret edilerek, yerelde ve uluslararası alanda yürütmüş oldukları faaliyetler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.   Uluslararası Sancak Derneği Genel Başkanı Mümin Gül, Yönetim Kurulu üyeleri Burhanettin Aydınlı, Ayşe Karataş, Safa Khorma, Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar, Ortadoğu ve Afrika’nın çeşitli ülkelerinden gelerek Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin katıldığı ziyaret samimi ortamda gerçekleşti.


Hacı Bayram-ı Veli Camiinde sabah namazıyla başlayan Ankara gezisi Millet Kütüphanesi ziyaretiyle devam etti.Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Diyanet TV stüdyolarının ziyaretinin ardından Hayal Kaya’nın rehberliğinde Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşını yazıldığı Tacettin Dergâhı da ziyaret edildi.

 

Geziyle ilgili Uluslararası Sancak Derneği Genel Başkanı Mümin Gül, “Ailelerinden uzakta ata yurtlarından anayurtları olan Türkiye'ye eğitim için gelen bu kıymetli kardeşlerimiz ile gerçekleştirdiğimiz programlar, geziler ve etkinlikler bizim için çok kıymetli. Çünkü bu coğrafyanın insanlarıyla kan bağımız var ümmet bilincimiz var ve yaratılanı yaratandan ötürü sevmek gibi bir düsturumuz var. Gönül coğrafyamızın gençlerine rehberlik etmek, onlarla hemhal olmak gibi tarihin omuzlarımıza yüklediği misyonumuz var. Genç kardeşlerimizle olan bu yürüyüşümüz inşallah artarak devam edecek. Bugün Ankara’da gerçekleştirdiğimiz bu birlikteliğimiz yarın başka şehirlerde, farklı kurum ve kuruluşlarda devam edecektir.

Bizi misafir ederek tecrübelerini bizimle paylaşan kıymetli Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Diyanet TV’nin kıymetli yöneticilerine, çalışanlarına, bu gezinin organizesi konusunda çalışmalar yürüten kıymetli çalışma arkadaşlarıma ve bu geziye katılımlarıyla renk katan kıymetli öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Programın sonunda Bursa'ya dönen öğrenciler bu ve bunun gibi gezilerden, etkinliklerden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.,

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19